Лидери на над 50 държави от Европа и Азия се

...
Лидери на над 50 държави от Европа и Азия се
Коментари Харесай

Среща на върха: Лидери на над 50 европейски и азиатски държави в Брюксел

Лидери на над 50 страни от Европа и Азия се събират през днешния ден в Брюксел, с цел да обсъдят основни проблеми в региона на търговията и сигурността и да покажат поддръжка за интернационалния ред, подложен на критика от американския президент Доналд Тръмп, осведоми ДПА. 

Дванайсетата среща на върха Азия-Европа (АСЕМ ) събира водачите на всички 28 членки на Европейски Съюз и представители на още 23 страни от Азия и Европа, в това число министър председателите на Русия, Китай и Япония. 

Заедно тези страни съставляват 55 % от международната търговия, 60 % от популацията на Земята и 65 % от международния БВП. 
 пресцентър, Министерски съвет
Ако Европа и Азия застанат дружно, те могат да реализират решаваща разлика, сподели почитан представител на Европейски Съюз преди форума. -->
Заедно страните от АСЕМ могат да повлияят позитивно въпроси като промяната на Световната комерсиална организация (СТО) и постигането на задачите за битка с климатичните промени, контрактувани в Париж през 2015 година, добави той. 

Тези два въпроса са обект на мощен напън от американския държавен глава, който остро подлага на критика СТО и изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. 

Вниманието при полемиките ще бъде ориентирано и към вложения в инфраструктурата, свързваща Европа и Азия единствено дни, откакто Европейски Съюз одобри насоки в тази област. Макар това публично да не е отговор на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", редица анализатори означават, че китайската капиталова стратегия провокира опасения в Брюксел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР