Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени личности и политици

...
Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени личности и политици
Коментари Харесай

Лидери на ЕС и външни министри на съседни страни на форум утре в София

Лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени персони и политици ще се съберат във вторник в София, с цел да обсъдят стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, в границите на форума „ Европейски Съюз среща Балканите “.

Форумът, който слага на дневен ред свързаността сред страните от Западните Балкани като поръчител за резистентност към зараждащи опасности и закани, ще се състои в " София Хотел Балкан ", от 10.00 ч. Организатори са партията АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическият клуб в България.

Предвижда се евродепутатът и съпредседател на партията АЛДЕ Илхан Кючюк да открие събитието дружно с изпълнителният шеф на Европейския демократичен конгрес Даниел Кадик и президентът на Атлантическия клуб в България доктор Соломон Паси.

Очаква се участниците в събитието да бъдат приветствани със специфични обръщения от генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, министърът на външните работи на Република България Теодора Генчовска и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, оповестяват от офиса на Илхан Кючюк.

Специални посетители на събитието ще бъдат еврокомисарят по съседството разширението Оливер Вархей и Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител (2014-2019 г.) на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност.

За събитието в София ще дойде и външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

Предвижда се министрите на външните работи на Турция, Република Северна Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина да дискутират изгодите от интеграцията в първия панел на форума.

Участниците в последващите полемики ще се концентрират върху усилването на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, въпроса за съдействието сред НАТО и Европейски Съюз в подтекста на войната в Украйна, и дезинформацията по отношение на рецесията, означават от уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР