Лидери на ЕС са обсъждали възможността Кристалина Георгиева да стане

...
Лидери на ЕС са обсъждали възможността Кристалина Георгиева да стане
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е сред вариантите за бъдещ председател на Европейската комисия

Лидери на Европейски Съюз са обсъждали опцията Кристалина Георгиева да стане идващият ръководител на Европейската комисия, заяви организация Блумбърг, като се базира на двама източници, осведомени с полемиките.

Ръководителите са разискали евентуални имена за ръководители на Еврокомисията, Европейската централна банка и Европейския съвет на извършената предходната седмица среща на върха на съюза в румънския град Сибиу.

В разискванията е била упомената основната изпълнителна директорка на Световната банка като мощен претендент за правоприемник на Жан-Клод Юнкер, споделиха източниците на Блумбърг.

Процедурата по избирането на хора за трите основни поста ще бъде ускорена след изборите за Европейски парламент идната седмица, а водачите ще стартират да пресяват претендентите на среща на върха, планувана за 28 май в Брюксел, осведоми Българска телеграфна агенция.

Кристалина Георгиева е някогашен заместник-председател на Европейска комисия и бе еврокомисар по бюджета от 2014 до 2016 година. Тя е част от десноцентристкия съюз, който се чака да завоюва най-вече места в Европарламента и това може да бъде от изгода за кандидатурата й, отбелязва Блумбърг.

Освен това доста държавни управления в Европейски Съюз считат, че най-малко един от висшите постове в общността би трябвало да бъде ангажиран за първи път от жена и упорстват Източна Европа да бъде показана. Евентуално нейно предопределение би дало на Франция и Германия повече независимост на деяние да запълнят най-малко един от останалите два поста, отбелязва още Блумбърг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР