Лидерът във Втора Лига – ЦСКА 1948, стана последният отбор,

...
Лидерът във Втора Лига – ЦСКА 1948, стана последният отбор,
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 изхвърли Дунав и е последният 1/8-финалист за Купата

Лидерът във Втора Лига – ЦСКА 1948, стана последният тим, класирал се за осминафиналната фаза в тазгодишната акция за Купата на България. Момчетата на Петко Петков победиха с 2:1 елитния Дунав Русе на Националния стадион „ Васил Левски”, с цел да запишат 11-ата си поредна победа във всички съревнования. Последната неверна стъпка за „ червените” бе на 19-и май, когато през предишния сезон ЦСКА 1948 отстъпи от Арда с 0:1.

След по-малко от 90 секунди игра звездата на отбора Андон Гущеров откри резултата, вкарвайки 15-ия си гол в 10 мача, само че в 41-ата Свилен Щерев изравни резултата в центъра на София. Все отново Денислав Александров още веднъж поведе ЦСКА напред в 72-ата, с цел да прати тима си напред в турнирната конкуренция. Следващият ангажимент за ЦСКА 1948 е аудиенция на Литекс в Ловеч, до момента в който Дунав гостува на първенеца Лудогорец.

Жребият за идната фаза е на 2-и октомври (сряда).

Не бе минала и минута и половина, с цел да може домакините от София да излязат напред в резултата. Топката стигна вляво за Денислав Александров, който пусна паралелен пас за нападателя на ЦСКА, който от няколко метра с десния крайник поведе своите напред. Макар и с много компликации, гостите от Русе съумяха да дадат отговор на предизвикването в 18-ата минута. Иван Селеменев се оказа изненадващо отдясно на офанзивата и опитва шут от междинна отдалеченост, който беше майсторски отразен от деликатния Даниел Наумов.

Неприятна вест за Петко Петков пристигна в 25-ата минута, когато Беркан Дурду застъпи Гущеров, който не можа да напусне терена без помощта на носилка и глезена му бе дълго време третиран. В последна сметка нападателят на "червените " се завърна в игра. В 41-ата минута пък "драконите " изравниха резултата с втория си прецизен удар. Точен за тима на Людмил Киров бе Свилен Щерев, който помрачи настроението у "червените " почитатели. Инкоом центрира топката отдясно доста добре, а Щерев непокрит и с плонж пласира топката в долния ляв ъгъл на вратата на Даниел Наумов.

link1 " >  lap.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР