Лидерът в управлението на земеделски активи Агрион пуска за продажба

...
Лидерът в управлението на земеделски активи Агрион пуска за продажба
Коментари Харесай

Агрион пуска земеделски парцели по 300 лв. за дка

Лидерът в ръководството на аграрни активи Агрион пуска за продажба имоти в цялата страна на цени от 300 лева./дка, оповестиха от сдружението.

Големината на парцелите, местоположението и цената им са оповестени на уеб страницата на компанията на адрес http://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform.

„ С продажбата на атрактивни парцели желаеме да желаеме да дадем опция на повече хора да печелят от развиването на селското стопанство и от притежаването, и обработката на земеделска земя “, обясниха от Агрион.

Дружеството е планувало алтернатива за разсрочено заплащане на земята за интервал от три години без в началото самоучастие. Което е съществено облекчение най-много за дребните производители. Те ще имат опция да купят прилежащи имоти или нови поземлени парцели, без това да наруши финансовото им обмисляне. За тези, които възнамеряват да купят над 50 дка земя, Агрион е планувал отстъпка от продажната цена.

„ Покупката на земя е отлична опция за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си “, настояват специалисти в агробизнеса. Комасацията усилва продуктивността, понижава разноските и води до по-ефективно и съвременно земеделие. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което ще разреши на земеделските стопани да аплайват за дотация по разнообразни европрограми. Според признато решение на държавното управление в средата на януари 2018 г, плануваните средства за директни заплащания за повърхност и по другите стратегии през тази година са в размер на 2.91 милиарда лева, което е с над 400 млн. лева повече спрямо 2017 година От тях над 2.6 млн. лева са за сметка на Европейски Съюз, а близо 276 млн. лева е националното съфинансиране.

Окрупняването на терени е значимо и за образуването на по-добра цена на земеделските площи. Според специалистите комасираните парцели държат много по-висока цена в съпоставяне със междинната за даден район и притежателите й могат да завоюват доста повече, в случай че в следствие решат да я продават.

Освен аграрни производители, мощен интерес към пазаруване на земя имат и вложители, които търсят нискорискови инвестиции с добра рентабилност. Според изчисленията на специалистите инвестицията в земеделска земя може да донесе до 10% рентабилност, което е доста повече от банковите депозити и офертите на капиталовите фондове. Земеделската земя не се въздейства от икономическите и политическите процеси. При нея не се следят внезапни скокове и спадове, както при недвижимите парцели, да вземем за пример.

От сходна опция се възползват все по-често българи живеещи зад граница или такива с високи приходи, които през годините са икономисали средства. Наблюдатели на пазара виждат и наклонност измежду купувачите все по-често попадат и арендатори, за които е по-изгодно да преференциално да купят ниви за работа, в сравнение с да ги наемат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР