Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ обяви, че в

...
Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ обяви, че в
Коментари Харесай

„Агрион“ дава безплатни юридически съвети на собствениците на земя

Лидерът в ръководството на аграрни активи „ Агрион “ разгласи, че в офисите на компанията ще се оферират безвъзмездни юридически съвещания за всички искащи. Първоначално, висококвалифицираният екип от експерти по поземлени връзки ще бъде разполагаем в центровете за клиенти на „ Агрион “ в огромните градове. На 14 ноември 2018 юристите ще вземат решение гратис правни проблеми в офисите в Пловдив и София, а ден по-късно – на 15 ноември 2018 ще са разполагаем във Варна, Бургас и Русе.

От компанията оповестиха, че от идната година земеделското сдружение стартира самодейността „ Ден на безплатните правни съвещания “. Той ще се организира всеки месец в някой от 20-те районни офиси на „ Агрион “. Така всеки един собственик на земя, който има проблем със собствеността си или просто желае консултация по отношение на поземлените връзки, може да се обърне към юристите на земеделското сдружение и да получи безвъзмезден съвет. Датите и офисите, в които ще има адвокати, ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на компанията (https://www.facebook.com/agrion.bg) и на agrion.bg.

Сред най-сериозните проблеми, с които се сблъскват юристите на „ Агрион “, е наследяването на земеделска земя. Често наследниците са повече хора, живеят в разнообразни градове или в чужбина, не се познават или не са в положителни взаимоотношения, което прави разделянето на парцела извънредно мъчно и комплицирано. Поради тази причина наследените ниви запустяват или за тях се водят тежки правосъдни борби.

Голяма част от хората не са наясно какви документи са нужни при заместничество, подялба на парцели или планувана договорка със земеделска земя и кои институции ги издават. Експертите на „ Агрион “ могат да спомагат в процеса на набирането на нужните документи при реализиране на единодушие за договорка.

Други чести проблеми, с които се сблъскват експертите по поземлени връзки, са свързани с договорите за наем и аренда. Собствениците на земя постоянно не са наясно с процедурата по отдаване чартърен или аренда и търсят юридическа помощ, с цел да получат съответно възнаграждение при отдаването на личната си земя. Други пък се интересуват от изискванията за повреждане на аренда, когато тя не е преференциална.

Последните години арендаторите също имат сериозен интерес към юридическите услуги на „ Агрион “. Най-честите проблеми са свързани с правата и отговорностите по договорите, както и с декларирането им и случаите повтаряне на контракти за едни и същи парцели. Непълната наредба в тази област постоянно основава усложнения, както за притежателите, по този начин и за ползвателите на аграрни земи.

„ Екипът от адвокати на „ Агрион “ е тясно профилиран в поземлените връзки и е подготвен да спомага и при най-заплетените проблеми, свързани със собствеността на земята “, споделиха от земеделското сдружение. Те се постановиха на пазара като водач при решаването на така наречен сложни покупко-продажби, където броят на наследниците е огромен. Експертите на сдружението са осъществявали покупко-продажби даже с 30 и повече наследници и проблеми, които в началото наподобяват трудноразрешими.

„ С осъществяването на безвъзмездни юридически съвещания желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да решат въпросите, свързани със земеделската земя и да вземат осведомено решение какво да вършат с нея “, споделиха от управлението на сдружението. Освен правни съвещания „ Агрион “ е подготвена да спомага и с инспекция на собствеността на парцелите, както и да направи безвъзмездна оценка на парцела.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР