Лидерът в Световния рали шампионат Тиери Нювил беше откаран в

...
Лидерът в Световния рали шампионат Тиери Нювил беше откаран в
Коментари Харесай

Лидерът в Световния рали шампионат в болница след катастрофа

Лидерът в Световния рали шампионат Тиери Нювил беше откаран в болница, с цел да му бъдат направени профилактичен медицински обзор, откакто попадна в злополука на Рали Чили.

От тима му Хюндай обясниха, че белгиецът се е отървал без съществени травми, откакто колата му неведнъж се е преобърнала в осмия стадий от надпреварата в предпоследния ден. Нювил дрифтира с предни гуми на завой и се удари в купчина пръст, което извади автомобила от равновесие и го прекатурна.

Пилотът и неговият навигатор Никола Гилсул излязоха от колата без непозната помощ и изчакаха да пристигна медицинския автомобил.

"Високоскоростният темперамент на злополуката ще попречи на екипажа с номер 11 да продължи в Рали Чили до края на уикенда ", прибавиха от Хюндай през днешния ден.

Нювил започва надпреварата с 10 точки преднина пред настоящия първенец Себастиен Ожие след шест кръга от сезона, като се движеше в днешното съревнование на 3-о място все още на злополуката.

Ожие, който е шесткратен международен отличник, сега е на 2-а позиция в днешния старт. Начело е естонецът От Танак от Тойота, чиято преднина пред французина е едвам на 34.6 секунди. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР