Лидерът в световната ранглиста за мъже Даниил Медведев се класира

...
Лидерът в световната ранглиста за мъже Даниил Медведев се класира
Коментари Харесай

Медведев и Циципас си осигуриха полуфинален сблъсък в Рим

Лидерът в международната класация за мъже Даниил Медведев се класира на полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Рим, откакто надделя с експресното 6:2, 6:2 германеца Яник Ханфман.

Руснакът Медведев, който разказва самичък себе си " експерт на корав корт ", не бе печелил мач в Рим преди тазгодишния шампионат. Той обаче е в топ форма в последните десетина дни и се класира справедливо на полуфинал.

" Чувствам се чудесно. Казах и преди шампионата, че на тренировките всичко протича доста добре. Невинаги е хубаво да приказваш по този начин, тъй като може да паднеш още в първия кръг, само че мисля, че аз го потвърждавам ", съобщи той.

Медведев не се поддаде на мощните сервиси на Ханфман и контролираше играта от главната линия. Той завоюва единствено за час и 20 минути против германеца, който по-рано в профил Тейлър Фриц и първенеца от Монте Карло - Андрей Рубльов.

За място на финала Медведев ще спори с петия в ранглистата Стефанос Циципас, който в профил Борна Чорич с 6:3, 6:4 за час и 37 минути игра. Циципас завоюва 90% от разиграванията при вкаран негов първи сервис, както и над 50% на втори сервис, което не остави съвсем никакви шансове на Чорич. Хърватинът стигна въпреки всичко до един пробив в мача в края на на втория сет, с цел да изравни за 4:4 гейма, само че още в идващия позволи да загуби подаването си и противникът му не му даде повече шансове.

До момента Циципас и Медведев имат 11 мача между тях, като Медведев води със 7:4 триумфа в серията. Гръкът обаче взе последните им две срещи, а не е загадка, че двамата не са в по никакъв начин положителни връзки между тях.

В другия полуфинал противници са датчанинът Холгер Руне и норвежецът Каспер Рууд.

Наградният фонд на шампионата в Рим е 7,7 милиона $.

RUN IT BACK
— Tennis TV (@TennisTV)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР