Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал се отказа от участие

...
Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал се отказа от участие
Коментари Харесай

Добра новина за Григор! Надал няма да играе в Синсинати

Лидерът в международната класация Рафаел Надал се отхвърли от присъединяване в шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Синсинати (САЩ), който ще се организира сред 13 и 19 август. 32-годишният испанец има проблеми със своята физическа форма и избира да не играе в конкуренцията в щата Охайо.

" Съжалявам да разглася, че пропущам шампионата в Синсинати тази година. Сега желая да се погрижа за моето тяло, няма друга причина за решението ми. Благодаря на уредниците, че схващат ситуацията, в което се намирам ", съобщи испанският тенисист, който завоюва 80-ата купа в своята кариера. Това се случи в Торонто след победа в два сета против Стефанос Циципас.

Рафаел Надал беше евентуален противник на Григор за четвъртфиналите на шампионата. Българинът е подложен под №5 в главната скица и ще стартира непосредствено от втори кръг, където негов противник ще бъде спечелилият от дуела сред Миша Зверев и Дамир Джумхур. При възможен триумф Димитров съвсем несъмнено ще се изправи против първенеца от " Уимбълдън " Новак Джокович.

Роджър Федерер ще бъде подложен под номер едно в схемата в Синсинаги след отказването на Надал.

Турнирът в Охайо е подготовка за Откритото състезание на Съединени американски щати, което стартира на 27 август в Ню Йорк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР