Лидерът в световната ранглиста по тенис за мъже Карлос Алкарас

...
Лидерът в световната ранглиста по тенис за мъже Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Алкарас се затрудни, но спечели в Торонто

Лидерът в международната класация по тенис за мъже Карлос Алкарас изпита доста компликации, само че въпреки всичко стигна до поврат и завоюва с 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) против Хуберт Хуркач в дуел от третия кръг на шампионата в Торонто.
Мачът стартира неприятно за първенеца от " Уимбълдън ", който загуби пътвите три гейма за по-малко от шест минути и скоро отстъпи първия сет на полския си противник. Алкарас позволи пробив и на старта на втория сет, само че изравни мигновено за 1:1 и по-късно взе тайбрека за равнене.
Алкарас изправи публиката на крайници в седмия гейм на последния сет, който завоюва с хубав форхенд диагонално за 5:2. Той обаче пропиля два мачбола на личен сервис и позволи поредни пробиви, с цел да върне Хуркач в дуела.

Полякът завоюва четвърти следващ гейм и дръпна с 6:5, само че Алкарас стигна до нов тайбрек го завоюва с три изгубени разигравания. Така испанецът записа 14-а поредна победа и ще преследва идната си на четвъртфиналите против американеца Тони Пол.

Малко след края на дуела британецът Анди Мъри разгласи, че няма да излезе за мача си против италианеца Яник Синер поради контузия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР