Лидерът в световната ранглиста на ФИФА Бразилия ще има сериозна

...
Лидерът в световната ранглиста на ФИФА Бразилия ще има сериозна
Коментари Харесай

Бразилците на Балканите ще се изпречат на пътя на... Бразилия

Лидерът в международната класация на ФИФА Бразилия ще има сериозна опозиция в лицето на Сърбия, Швейцария и Камерун и мачовете в тази групата несъмнено ще предложат огромна конспирация и представление.

Камерун в профил Алжир в баража за класиране на Световното и ще внесе сила и опит в потока. Бразилия е изявеният любимец за продобиване на групата, а останалите три тима ще се борят за втората позиция, осигуряваща класиране в елиминациите.

Програма на срещите в група G

24 ноември в 12:00 часа: Швейцария против Камерун – " Ал Януб ", Ал Вакра

24 ноември в 21:00 часа: Бразилия – Сърбия – " Лусаил ", Лусаил

28 ноември в 12:00 часа: Камерун – Сърбия – " Ал Януб ", Ал Вакра

28 ноември в 18:00 часа: Бразилия – Швейцария – " Стадион 974 ", Доха

2 декември в 21:00 часа: Камерун – Бразилия – " Лусаил ", Лусаил

2 декември в 21:00 часа: Сърбия – Швейцария – " Стадион 974 ", Доха

Първите два тима от всяка група се класират за 1/8-финалите. Ако два или повече отбора са с еднакъв брой точки, първо се гледа головата разлика (предимство дават множеството маркирани голове). Ако индикаторите са безусловно идентични, се ползват следните критерии: директни дуели сред двата или множеството забъркани отбора, головата разлика в тях и множеството маркирани голове.

Бразилия

Световното състезание някак си няма да е същото, в случай че в него не е въвлечена Бразилия. " Селесао " завоюва петата си купа през 2002 година и тази зима са решени да пресечен превъзходството на европейски тимове на най-голямата футболна сцена, продължаваща към този момент две десетилетия.

Бразилия може и да загуби от кръвния зложелател Аржентина във финала на Копа Америка през лятото на 2021 година, само че мнозина не престават да имат вяра, че точно селекцията на Тите има най-големи шансове да върне международния трофей на южноамериканска територия.

Загубата от Аржентина на " Маракана " бе единствената за бразилците през 2021 година, а маркираният от Анхел ди Мария гол е един от петте, които " Селесао " позволи във вратата си за този интервал.

Феновете на Бразилия ще се надяват родният им отбор да откри синхрон в нападателен проект, където разполага със стряскащи имена. Отговорността в офанзива ще падне най-много върху плещите на Неймар, който ще бъде интензивно подпомаган от аса на Реал Мадрид Винисус.

Сърбия

Сърбия не съумя да се класира на Евро 2020, само че си подсигурява място на Мондиала в Катар по решителен метод, завършвайки на първото място и без нито една загуба в квалификационната си група, където бе и Португалия. Именно успеха против Кристиано Роналдо и компания предишния ноември разреши на " плавите " да вземат директна " виза " за международните финали.

Креативността и геният на опитния капитан Душан Тадич евентуално ще основават много проблеми на противниците в групата. Отборът има и други отлични варианти в офанзива, като сензацията във Висшата лига Александър Митрович и Лука Йович. Ако сърбите покажат типичния си обединен дух, сигурно ще объркат доста сметки на шампионата.

Швейцария

Швейцария приключи квалификационната си акция с обсег, побеждавайки България с 4:0 вкъщи предишния ноември, с цел да си подпечата първото място в група С и да си обезпечи автоматизирано класиране на Мондиала.

Непобеден в пресявките (5 победи и 3 равенства) и със единствено два позволени гола, четата на Мурат Якин сигурно е един от тимовете, които би трябвало да следим деликатно в Катар. Тимът наподобява солидно в защита, само че е и кадърен да откри път към всяка противникова врата.

Бившият ас на Ливърпул и Байерн Мюнхен и сегашен футболист на Чикаго Файър е един от талисманите на " кръстоносците ". Очакванията са 31-годишното острие да играе основна роля начело с рисковите си пробиви по крилата, а бомбеният му удар е призрачен сън за всеки вратар.

В отбрана внимание заслужават новото попълнение на Ман Сити Мануел Аканджи и Фабиан Шар от Нюкасъл.

Камерун

Ветеранът на международни шампионати Камерун се завърна на огромната сцена за първи път от 2014 година след трагична победа в плейофа против Алжир през март.

" Неукротимите лъвове " ще играят за осми път на Мондиал и могат да разчитат на одобрени имена, които да способни да играят основна роля в Катар. Капитанът Винсент Абубакар е умел интернационален реализатор, от който ще се чака доста.

Най-добрият резултат на Камерун на шампионата на планетата е емблематичния 1/4-финал против Италия през 1990 година Харизматичният селекционер Ригобер Сонг, който е някогашен състезател на Ливърпул и може да се похвали с четири участия на международни шампионати по време на дейната си спортна кариера, изведе момчетата си до трето място в шампионата за Купата на африканските народи и има вяра, че тимът му е кадърен на нещо значимо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР