Лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България

...
Лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България
Коментари Харесай

DEVIN пусна бутилки, направени от 100% рециклиран PET

Лидерът в бранша на минерална и изворна вода в България DEVIN, пусна на пазара нова бутилка, направена от 100% рециклиран PET материал от към този момент събрани разделно бутилки. В стекове от по 8 бройки половинлитровите бутилки с DEVIN Минерална или DEVIN Изворна към този момент се оферират в огромните търговски вериги. Всяка 100% рециклирана бутилка DEVIN резервира натуралните качества на водата и потребните ѝ свойства, оповестиха от Interimage.

„ В DEVIN имаме вяра, че прекосяването към кръгова стопанска система и резистентен бизнес може да стане единствено с предприемане на на практика и измерими дейности. Чрез преработването използваме запас, които към този момент е придобит и по този начин черпим по-малко от естествените запаси, тъй като част от тях не са възобновими. С бутилки като тези оползотворяваме опаковките от употребяваните артикули и подкрепяме връщането им в кръговата стопанска система. Даваме им втори живот. С внедряването на кръгови процеси като този спомагаме и за намаляването въглеродния отпечатък на компанията. Подпомагаме също процесите по веригата на доставка, които са ориентирани към понижаване и попречване опаковките да попадат в природата. “ – показва Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване “ в „ Девин “ ЕАД.

През 2021 година DEVIN даде начало на самодейността „ Събирай разделно “ за разпространение на вярното събиране на боклуци, което прави допустимо тяхното преработване. През предходната година компанията сложи основите на екообразованието в българските учебни заведения като част от самодейността „ Влез в зеления кръг “. Естествено продължение на тази политика е представянето на българския пазар на бутилка, направена от 100% рециклиран материал, т.е. направена от други бутилки. От компанията регистрират значимостта на държанието на потребителите за разделно събиране на боклуци и тяхното оползотворяване и ги приканват да се включат в кръга на DEVIN за запазване на природата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР