Лидерът в руското първенство Локомотив (Москва) постигна поредната си драматична

...
Лидерът в руското първенство Локомотив (Москва) постигна поредната си драматична
Коментари Харесай

Отново щастлива победа за Локо и отново Фарфан

Лидерът в съветското състезание Локомотив (Москва) реализира следващата си трагична победа. Още един път през сезона тимът на Юрий Сьомин стигна до триумф в последните минути, откакто надделя Рубин с 1:0, а гола вкара Джеферсън Фарфан в 87-ата минута. Перуанското крило беше прецизен с глава след центриране на Михаил Лисов и покза, че е огромният водач на " железничарите ".

Победата резервира преднината от 6 точки на Локо пред Зенит и 7 пред ЦСКА (Москва). Шампионът Спартак (Москва) е на 4-о място, като има с 8 точки по-малко от Локомотив. Гостите от Казан са 12-и.

Въпреки обособени проблясъци, Рубин се показва доста нерешително през сезона и доказателство са едвам 5-те победи от 19 мача и фактът, че единствено Амкар и новакът СКА-Хабаровск са отбелязали по-малко попадения от момчетата на Курбан Бердиев. Срещу Локо обаче казанци оставиха положителни усещания с играта си преди почивката и сътвориха по-чистити положения за гол. Те насочиха общо 7 удара към вратата на противника против нито един на " железничарите ".

Локомотив непринудено съобщи самодейността, както постоянно прави при гостуванията си. Този път Сьомин реши да подходи по-предпазливо в домашен мач, само че този ход можеше да му изиграе неприятна смешка, тъй като офанзивите на Рубин в действителност бяха рискови. В 17-ата минута Максим Канунников смъкна топката към Мийо Цакташ и хърватинът стреля около гредата. Включванията на десния бек Моритц Бауер сътвориха много проблеми на бранителите в бяло и след следващото негово центриране Сардар Азмун беше покрай това да открие резултата, само че Антон Коченков се намеси добре.
Единствено Мануел Фернандеш и Джеферсън Фарфан се опитваха да измислят нещо в нападателен проект за Локо, а братята Миранчук оставаха изолирани от играта.

На почивката Сьомин направи двойна промяна и в игра се появиха Михаил Лисов и Едер вместо Виталий Денисов и Антон Миранчук. Грешка на вратаря на Коченков можеше да обърка проектите на домакините, само че Игор Денисов попречи на Цакташ да се разпише. Героят от финала на Евро 2016 Едер се включи интензивно и повече подавания на " железничарите " от дълбочина търсеха точно португалеца. В 56-ата минута той стреля рисково с глава, само че в навън.
Десетина минути по-късно още веднъж Цакташ шутира подло, само че топката не попадна в очертанията на вратата. За Локо добър късмет пропусна Мануел Фернандеш. Домакините ставаха все по-нервни, а Рубин се прибра в половината си и към този момент разчиташе единствено на контраатаки.

В 79-ата минута Сесар Навас получи пряк червен картон за нарушаване против Едер. Нападателят се откъсваше самичък против вратаря и беше арестуван с ръце от испанския деец. Сергей Лапочкин незабавно изгони бранителя на Рубин.
Курбан Бердиев направи дефанзвина промяна, като пусна в игра младия Егор Сорокин вместо Азмун. Натискът на Локо до края на мача беше реалност, само че безбройните центрирания не затрудняваха бранителите пред Сергей Рижиков. Всичко това се промени в 87-ата минута, когато Лисов качи топката на главата на Фарфан и перуанецът, макар ниския си растеж, съумя да я отклони във вратата - 1:0 и нова победа за московчани.

" Железничарите " ще приключат календарната година с посещение на новака Тосно, а Рубин ще одобри СКА-Хабаровск.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 19 кръг, събота 2 декември  Локомотив (Москва) 1:0краен резулат  Рубин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР