Лидерът в Примера дивисион Севиля изпусна първи точки от началото

...
Лидерът в Примера дивисион Севиля изпусна първи точки от началото
Коментари Харесай

Севиля потъна в бетона на Селта на Санчес Писхуан

Лидерът в Примера дивисион Севиля изпусна първи точки от началото на сезона. Това се случи на стадиона на андалусийците "Санчес Писхуан ", където те не съумяха да надделеят над гостуващия Селта и борбата приключи 1:1.

През целия мач домакините не стопираха да налитат и да търсят гола и съумяха да стигнат до него след доста старания едвам в 81-та минута. И до момента в който се радваха и прегръщаха получиха мразовит душ от противника, тъй като той изравни незабавно след преглеждането на обстановката с ВАР и отмъкнаха точката.

От самото начало играчите на Севиля натиснаха съществено и имаха забавни положения първоначално. В 9-та минута Жоан Жордан получи страхотна топка на границата на наказателното поле, само че изстрелът му мина на сантиметри настрана от дясната греда.

Само две минути по-късно Серхио Регилон сервира страхотна топка за Луук де Йонг и го задължи да вкара, само че неговото осъществяване също с малко не съумя да откри задачата. Отново холандецът се озова на стрелкова позиция няколко минути по-късно, само че отново не уцели вратата.

Севилци продължиха да владеят топката и да нападат, само че нямаха шанс пред гола. Фернандо, Евер Банега и Хесус Навас не съумяха да се разпишат, а последната чиста обстановка преди почивката беше за Мунир ел Хадади в 42-та минута, само че ударът му с глава беше избавен от вратаря.

Така полувремето завърши без попадения, само че картината на терена не се промени и след подновяването на играта. Домакините нападнаха, гостите се отбраняваха, а времето непреклонно течеше. Хесус Навас и Луук де Йонг изпуснаха страхотни шансове за андалусийците и не се виждаше по какъв начин те ще стигнат до попадение.

За да се прояви геният на Евер Банега. В 81-та минута аржентинецът центрира превъзходно от директен свободен удар и качи топката на Франко Васкес, който с летящ плонж най-сетне разруши бетона на Селта и домакините като че ли предвкусваха триумфа.

Реферът прегледа обстановката с ВАР и видя, че няма засада, а домакините ликуваха. И до момента в който те още се прегръщаха след късното попадение, бяха облети с мразовит душ. Защото още в ответната офанзива гостите от Виго изравниха.

Санти Мина пусна тъничък пас за Денис Суарес сред бранителите на Севиля, той резервира самообладание и с прелестен изстрел около вратаря направи 1:1. Този резултат се резервира и до края, а домакините единствено могат да съжаляват, че не опазиха успеха.

След тази развръзка андалусийците събраха 7 точки в актива си, до момента в който Селта е в средата на таблицата с 4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР