Лидерът в Първа лига Локомотив Пловдив се наложи с 4:3

...
Лидерът в Първа лига Локомотив Пловдив се наложи с 4:3
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив продължава напред за Купата на България след успех над десет от Добруджа

Лидерът в Първа лига Локомотив Пловдив се наложи с 4:3 над Добруджа след продължения на стадион " Дружба " в Добрич и се класира за осминафиналите на шампионата за Купата на България. Добруджа игра от 18-ата минута с човек по-малко, като въпреки всичко се добра до продължения и означи цели три гола.

" Черно-белите " изостанаха в резултата още при започване на мача, като опитният бранител Димитър Пиргов вкара с глава след осъществяване на корнер. Нещата обаче се трансформираха още преди да се изиграят 20 минути, откакто Светослав Николов от Добруджа бе изпъден от терена с пряк червен картон за удар с лакът против Кристиян Пешов. Това накара отборът от Добрич да се брани надълбоко в своето поле.

В 40-ата минута Локомотив изравни резултата, откакто Бабакар Дион центрира остро в левия крайник отдясно, с топката се разминаха няколко футболисти, само че тя влетя в далечния ъгъл на вратата на Христо Ковачев.

Второто полувреме стартира чудесно за отбора от Пловдив, като още в 47-ата минута Джовани стартира офанзива, минала през отиграване с едно допиране на Бабакар Дион, а Георги Каракашев с глава изпревари вратаря Ковачев и вкара за 2:1.

Въпреки че бяха с 10 души на терена, домакините не се отхвърлиха да търсят равнене, като най-хубавата двойна опция пропуснаха Емануил Манов и Андриан Димитров, като и двата удара бяха избавени от вратаря на пловдивчани Динко Хоркаш.

Пети минути преди края на постоянното време Георги Минчев пропусна да вкара трети гол за Локомотив от отлично състояние. В последната минута на мача отбраната на гостите сбърка, Андриан Димитров стреля с левия крайник от границата на наказателното поле и след рикошет топката влетя в десния ъгъл на вратата на Хоркаш.

В 98-ата минута Джовани центрира, а Бабакар Дион засече от близко за 3:2 в миг, в който отборът от Добрич бе с девет индивида на терена. В 106-ата минута на мача Димитър Пиргов от Добруджа бе покрай нов гол, само че ударът му с глава срещна напречната греда.

В 111-ата минута Георги Минчев направи 4:2 от дузпа, отсъдена за нарушаване на Здравко Серафимов против Джовани. В последната минута на продължението Шериф Осман оформи крайното 4:3.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР