Лидерът в Първа лига Черно море завърши 1:1 срещу Славия

...
Лидерът в Първа лига Черно море завърши 1:1 срещу Славия
Коментари Харесай

Лидерът "Черно море" направи второ поредно равенство в Първа лига

Лидерът в Първа лига " Черно море " приключи 1:1 против " Славия " вкъщи в първия дуел от петия кръг. Варненци не престават без загуба от началото на шампионата и ще запазят първото място след кръга. Те обаче записаха второ следващо тъждество и пропуснаха опцията да поведат с шест точки на върха.

Тимът на Георги Иванов, който започва сезона с три следващи победи, събра 11 точки и води с четири пред ЦСКА, " Лудогорец " и " Верея ". " Славия " също направи второ тъждество и заема осмата позиция с пет точки преди останалите шест мача от кръга.

Белите наваксаха гол пасив на стадион " Тича ", откакто губеха с 0:1 до 71-ата минута. В края столичани имаха по-добрите благоприятни условия да стигнат до успеха, само че не се възползваха.

" Не съм удовлетворен. Днес играхме доста под опциите си. Влязохме разконцентрирани в мача, нямахме скорост и концепция в офанзива, тъй че закономерно тъждество. Даже би трябвало да бъде удовлетворени, тъй като най-после можехме да загубим мача ", съобщи Георги Иванов пред " Диема спорт ".

 Лидерът
© LAP.bg

Лошата вест за треньора на " Черно море " обаче не беше резултатът, а травмите на двама от главните му футболисти. Още в 25-ата минута Цветелин Чунчуков получи разтежение и беше сменен от Марек Кузма, а три минути след почивката Витиня беше изнесен на носилка и вместо него се появи Борислав Балджийски.

Бразилецът, който през днешния ден направи дебют с екипа на варненци, ще отсъства доста дълго от терените, защото съгласно първичните прегледи е скъсал ахилес. Ситуацията с Чунчуков към момента не е ясна, само че неговата контузия не наподобява толкоз сериозна.

Иначе дуелът стартира с по-активна игра на домакините, които насочиха две доста рискови центрирания посредством Атанас Зехиров в първите десетина минути. При първото на Орлин Старокин не му стигна напълно малко да засече, а при второто Мариян Огнянов стреля с глава над вратата.

 Лидерът
© LAP.bg

В 11-ата минута " Славия " беше на няколко сантиметра от разкриване на резултата. Гостите хванаха отбраната на противника неподготвена при една контраофанзива. Иван Минчев изведе на десния фланг Георги Йомов, който центрира паралелно на голлинията. Хасани изрита топката към личната си врата в опит да пресече подаването към Ивайло Димитров, само че за него шанс тя се отби в напречната греда.

В идващите минути столичани несъмнено бяха по-добрият тим на терена. В 27-ата минута Андреа Христов получи отлична опция да означи след центриране на Минчев, само че насочи извънредно неакуратен удар с глава от чиста позиция в наказателното поле на " Черно море ".

В последния четвърт час на първото полувреме домакините постановиха по-сериозен напън и това даде резултат. В 34-ата минута Орлин Старокин направи огромен пропуск пред Георги Петков, а три минути по-късно вратарят на белите избави изстрел на Витиня.

При последвалия корнер варненци откриха резултата. Ивайло Димитров не съумя да почисти добре топката, а Зехриов беше оставен безусловно непокрит към точката на дузпата и с мощен шут под гредата не остави никакви шансове на Георги Петков.

 Лидерът
© LAP.bg

След почивката играчите на " Славия " се върнаха доста окуражени на терена и правеха всичко по силите си, с цел да стигнат до изравнителен гол. Усилията им бяха възнаградени в 71-ата минута, когато след съвършено центриране на Минчев Йомов се разписа с глава от близко.

Само минути по-късно още веднъж Йомов се озова на чиста позиция, само че ударът му към близкия ъгъл се оплете във външната страна на мрежата. До края на дуела белите имаха още две страхотни благоприятни условия, само че те бяха пропилени с лека ръка от Ивайло Димитров.

В 84-ата минута нападателят на " Славия " беше оставен самичък на границата на вратарското поле при центриране отляво, само че насочи разочароващ удар с глава. Две минути по-късно той получи чудесно подаване от десния фланг от Йомов, само че от въздуха шутира право в ръцете на Емил Михайлов.

 Лидерът
© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР