Лидерът в класирането на турското първенство Трабзонспор е отстранен от

...
Лидерът в класирането на турското първенство Трабзонспор е отстранен от
Коментари Харесай

УЕФА отстрани лидера в Турция от евротурнирите за един сезон

Лидерът в класирането на турското състезание Трабзонспор е отхвърлен от европейските клубни шампионати за един сезон поради нарушение на разпоредбите за финансовия фейърплей, оповестиха от УЕФА. Европейската централа съобщи, че клубът има грешки в последните си сметки, изисквани от предходно съглашение от 5 юли предходната година и по тази причина е осъден. Според разпоредбите за финансов феърплей се наблюдават приходите и разноските за прехвърляния и заплати на играчите от клубове, които се класират за Шампионска лига и Лига Европа.

По тази причина УЕФА реши да изключи " Трабзонспор от присъединяване в едно клубно съревнование на УЕФА, в което той може да взе участие през сезоните 2020/21 и 2021/22 ".

Трабзонспор щеше да се класира непосредствено за груповата фаза на Шампионската лига през идващия сезон и да завоюва десетки милиони евро, в случай че стане първенец в турската Суперлига. Футболното състезание на Турция беше прекъснато в средата на март след 26-ия кръг. Лидерът в класирането Трабзонспор има 53 точки, пред Истанбул Башакшехир също с 53 точки, Галатасарай с 50 точки и други. Сезонът ще се възобнови на 12 юни.

Трабзонспор е следващият клуб, който получава наказване от УЕФА поради нарушение на разпоредбите на финансовия феърплей, а глобите бяха наложени за първи път през 2014 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР