Лидерът в Източната дивизия на Националната лига в МЛБ Атланта

...
Лидерът в Източната дивизия на Националната лига в МЛБ Атланта
Коментари Харесай

Атланта съхрани аванса на Изток с подялба у дома

Лидерът в Източната дивизия на Националната лига в МЛБ Атланта Брейвс резервира разликата от шест мача и половина пред Вашингтон Нешънълс след половин седмица директна борба с преследвача. В заключителния четвърти мач от дългата серия против столичани късно нощес " смелчаците " се постановиха със 7:1 и с общ резултат 2-2 поделиха комплекта на своя ст. " Сън Тръст Парк ".

На възвишението за Атланта стартира Кевин Госман (W 3-5), завръщащ се в състава след месец и половина в листата с контузените. Излекуван изцяло от плантарен фасциит в дясното стъпало (възпаление на тъкната към петната кост), 28-годишният десничар хвърля 7+ ининга в първия си старт след 10 юни. Госман пусна единствено 1 точка от 5 шлагера, направи 8 страйкаута и не даде база за боли.



Атаката на Брейвс обезпечи задатък на своя питчер още в 1-вия ининг, когато Ник Маркакис прибра двама рънери с индивидуален шлагер. Джош Доналдсън направи резултата 3:0 със соло хоумрън в 6-ия против стартера на гостите Джо Рос (L 0-2). В 7-ия домакините прибавиха още 2 точки в сметката си с помощта на RBI-дабъл на Фреди Фрийман и RBI-сингъл на Доналдсън за 5:0.

Едва в 8-ия ининг Вашингтон съумя да пробие противниковата отбрана. Брайън Дозиър и Кърт Сузуки влязоха на база с единични шлагери против Госман и сложиха завършек на дежурството му без навън. Сменилият го Антъни Суорзак незабавно изгори Виктор Роблес с поп навън в инфилда, само че след това разреши индивидуален шлагер на Херардо Пара, записал почетната RBI на Нешънълс.



Крайната разлика оформи Роналд Акуня-младши, който изстреля двоен хоумрън за домакините в затварянето на 8-ия. В 9-ия топката пое риливърът Джош Томлин и затвори мача с три бързи аута по въздух.

След подялбата вкъщи Атланта (60-41) продължава да диша умерено на върха на Изток, до момента в който Вашингтон (52-46) и Филаделфия Филис (52-48) към този момент могат да спорят само за второто място, държащо ги в борбата за " уайлд кард ". Далеч обратно в дивизията са Ню Йорк Метс (45-54) и Маями Марлинс (36-61).



Атланта Брейвс - Вашингтон Нешънълс 7:1
ст. " Сън Тръст Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ВАШИНГТОН
0
0
0
0
0
0
0
1
0
1
6
1
АТЛАНТА
2
0
0
0
0
1
2
2
Х
7
11
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 21 ЮЛИ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Бостън Ред Сокс 5:0
Тампа Бей Рейс - Чикаго Уайт Сокс 4:2
Кливланд Индиънс - Канзас Сити Роялс 5:4
Детройт Тайгърс - Торонто Блу Джейс 4:3 (10 ининга)
Хюстън Астрос - Тексас Рейнджърс 5:3
Минесота Туинс - Оукланд Атлетикс 7:6
Сиатъл Маринърс - Лос Анджелис Ейнджълс 3:9

Национална лига

Синсинати Редс - Сейнт Луис Кардиналс 1:3
Питсбърг Пайрътс - Филаделфия Филис 1:2 (11 ининга)
Чикаго Къбс - Сан Диего Падрес 1:5
Сан Франциско Джайънтс - Ню Йорк Метс 3:2 (12 ининга)
Лос Анджелис Доджърс - Маями Марлинс 9:0
Аризона Дайъмъндбекс - Милуоки Бруърс 4:7

Интерлига

Ню Йорк Янкис - Колорадо Рокис 4:8

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР