Лидерът в испанското футболно първенство Атлетико (Мадрид) се представя успешно

...
Лидерът в испанското футболно първенство Атлетико (Мадрид) се представя успешно
Коментари Харесай

"Атлетико" ще инвестира 60 млн. евро в строеж на база около стадиона си

Лидерът в испанското футболно състезание " Атлетико " (Мадрид) се показва сполучливо от началото на сезона в Ла Лига, само че също така демонстрира, че мисли и за развиването на клуба. " Дюшекчиите ", които през 2018 година се премеместиха на новия си стадион " Уанда метрополитано ", готвят огромна инвестиция.

Градският съвет на Мадрид е одобрил план за 59.6 милиона евро, който включва градеж на подготвителна база към стадиона на отбора. Строителните действия би трябвало да стартират през 2020 година и да бъдат приключени за 4 година

Проектът планува на повърхност от 42 хиляди квадратни метра да бъдат построени осем стадиони, мини стадион, ресторант и съблекални. Базата ще бъде сходна на тези в Алкала де Енарес и Алкоркон, които сега се употребяват от първия тим и академията.

Изданието Palco23 оповестява, че " Атлетико " ще финансира плана, откакто има задоволително средства от контракта с Wanda Sports за правата върху името на стадиона. Китайската компания отдели 47 милиона евро единствено за академията на клуба.

" Атлетико " получи и 182 милиона евро от продажбата на земята под остарелия стадион " Висенте Калдерон ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР