Лидерът в испанската Примера дивисион Барселона постигна 20-а си победа

...
Лидерът в испанската Примера дивисион Барселона постигна 20-а си победа
Коментари Харесай

Барса громи на Ноу Камп, Меси оглави още една класация в Примера


Лидерът в испанската Примера дивисион Барселона реализира 20-а си победа от началото на сезона. В среща от 25-ия кръг каталунците се постановиха вкъщи с разгромното 6:1 над гостуващия Жирона.

С хеттрик за триумфа се отличи уругвайският нападател на Барса Луис Суарес (5‘, 44‘, 76‘), а два гола осъществя суперзвездата на отбора Лионел Меси. Аржентинецът записа и асистенция при първия гол на Суарес, с което се изкачи еднолично на лидерската позиция в класацията за играча с най-вече голови подавания в Ла Лига - 148.

Иначе началото на срещата бе шокиращо за домакините, които получиха гол в своята врата още в 3-ата минута. Грешка на Самуел Умтити разреши на Порту да открие резултата в интерес на Жирона. Радостта на гостите обаче търпя единствено минута, откакто Луис Суарес изравни след хитро извеждащо подаване не Меси. В 30-ата минута точно „ десетката “ на Барса изведе своя отбор напред, реализирайки за с техничен удар за 2:1. Шест минути по-късно Меси вкара и втория си гол в мача след тъкмо осъществяване на директен свободен удар.

В 44-ата минута домакините изцяло съкрушиха своя противник с четвърто попадение. Меси потегли от центъра, напредна надълбоко в половината на Жирона, след което подаде наляво към Филипе Коутиньо, който пък от своя страна пусна паралелен пас към останалия непокрит Луис Суарес. От чиста позиция уругвайският стрелец не сбърка за 4:1.

След почивката превъзходството на Барселона продължи с цялостна мощ и напълно разумно играчите на Ернесто Валверде стигнаха до нови две попадения. В 66-ата минута Филипе Коутиньо ознаменува мощната си игра в мача с необикновено попадение. Рекордната покупка на каталунците се разписа с извънреден удар от границата на наказателното поле, с който не остави никакви шансове на стража на гостите. Десет минути по-късно Луис Суарес оформи своя хеттрик след асистенция на Усман Дембеле за крайното 6:1 в интерес на домакините.

В класирането "блаугранас" водят безапелационно с актив от 65 точки, на 10 от втория Атлетико Мадрид, който обаче е с мач по-малко. Шампионът Реал е трети с 51 пункта, откакто през вчерашния ден Кралския клуб победи вкъщи с 4:0 Алавес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР