Лидерът в генералното класиране за сезона Мартен Фуркад триумфира в

...
Лидерът в генералното класиране за сезона Мартен Фуркад триумфира в
Коментари Харесай

Отново Фуркад над всички, записа 81-ва победа за Световната купа

Лидерът в генералното класиране за сезона Мартен Фуркад победи в преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг.

31-годишният французин започва пръв като победител в спринта от петък и резервира лидерската си позиция, откакто смъкна всичките 20 цели при четирите стрелби.

Двукратният олимпийски и четирикратен международен първенец в дисциплината финишира за 31:26.8 минути и записа пета победа за сезона и общо 81-а победа в кариерата си.

Втори на 17.6 секунди приключи Кентен Фийон-Мейе също от Франция.

Фийон-Мейе започва с пасив от 3.1 секунди зад Фуркад от спринта, само че позволи една неточност в третата си пукотевица и това се оказа решаващо и той още веднъж остана втори.

Норвежецът Ветле Кристиансен предотврати напълно френски подиум, откакто изпревари във финалния спринт Симон Дестьо.

Кристиансен приключи трети на 46.0 секунди, а Дестрьо остана четвърти на 46.1 секунди. Двамата също смъкнаха 19 от 20 цели.

Представителят на домакините Бенедикт Дол, трети от спринта в петък, през днешния ден приключи пети на 52.2 секунди с една неточност при стрелбата.

Единственият български представител Димитър Герджиков се класира на 53-а позиция с закъснение от 5.26.7 минути с 4 пропуща, като прогресира с едно място в съпоставяне със спринта.

Седемкратният притежател на Световната купа Фуркад остана отпред в генералното класиране след 11 от 24 надпревари с 507 точки, следван от сънародниците си Фийон-Мейе с 436 точки и Дестьо с 435 точки.

Носителят на огромния Кристален глобус за предишния сезон Йоханес Тингес Бьо от Норвегия падна на седмото място с 374 точки. Той не взе участие в стартовете в Оберхоф през предходната седмица и в Руполдинг поради раждането на първото си дете.

От българите Владимир Илиев е 26-и със 126 точки, а Красимир Анев е 52-и с 34 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР