Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От

...
Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От
Коментари Харесай

Танак удържа лидерството на рали Великобритания, Нювил напредна

Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) От Танак (Toyota) задържа водачеството си на рали Англия и след съботните спортни прави. Другите двама кандидати за купата в шампионата Тиери Нювил (Hyundai) и Себастиен Ожие (Citroen) се борят за втората позиция, като с две етапни победи Нювил съумя да излезе на нея. Белгиецът ще започва в неделя с 10.1 сек закъснение от Танак и с 6.2 сек задатък пред Ожие.

@WalesRallyGB SS15 Results

1 @AMikkelsenRally 14:59.7
2 @OttTanak +0.4
3 @thierryneuville +2.4

Overall 15/22
1 @OttTanak
2 @thierryneuville
3 @SebOgier

Standings https://t.co/PQpKkRpq1w

SS16 - Live at 16:19 (UTC+1)on WRC+#WRC #WRGB #WRCLive @AnonimoWatches pic.twitter.com/9Zr83YU0BE
— World Rally Championship (@OfficialWRC) October 5, 2019
За няколко минути Танак уплаши тима си, защото не чуваше наставленията от навигатора си. Проблемът бе решен след края на стадия и естонецът съвсем не загуби от преднината си по отношение на Нювил. Ожие не успяваше да поддържа темпото на съперниците си за купата следобяд и губеше сцепление, откакто дъждът за следващ път стартира да затруднява водачите.

Ранният водач Крис Мийк с Toyota лека-полека стартира да изостава от триото, борещо се за подиум, като в края на съботния спортен ден е с 8 сек зад Ожие. Пилотът на Hyundai Андреас Микелсен се движи на пета позиция, само че доста близо зад него - на 2.8 сек - към този момент е Елфин Еванс с неговата Ford Fiesta. Британецът, който се връща от дълга пауза поради травма в гърба, завоюва три етапни победи в събота, с цел да понижи петъчния си пасив, и напредна до шестата позиция.

Теему Сунинен с втората Ford Fiesta се движи на седма позиция след спукана гума в събота заран.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР