Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия)

...
Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия)
Коментари Харесай

Тингес Бьо спечели преследването, Анев с най-добро представяне от българите

Лидерът в генералното класиране на сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) завоюва преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Нове место (Чехия). Бьо, който започва от първа позиция, откакто през вчерашния ден победи в спринта, съумя да резервира лидерското си място, макар че направи общо четири неточности при четирите си стрелби. Така той записа пети триумф за сезона и общо 27-и в кариерата си.

Руснакът Александър Логинов, който потегли втори, резервира позицията си. Той също позволи четири неточности и финишира на 6,2 секунди след спечелилия, като смъкна съвсем 15 секунди от изоставането си от норвежеца след спринта, само че в последна сметка не съумя да настигне противника. Трети на 23,9 секунди се подреди Тарей Бьо от Норвегия, който смъкна 19 от 20 цели и прогресира с пет места, с цел да се качи на подиума.
Results so far today with the 50th WC victory to Mikaela Shiffrin, and also wins to Jarl Magnus Riiber and Johannes Thingnes Bø pic.twitter.com/OE9BnCfdxb
— Skisport365.com (@skisport365) December 22, 2018

Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) единствен направи четири безгрешни стрелби и означи извънреден напредък от 43-о до пето място с закъснение от 57.3 секунди зад Йоханес Тингес Бьо.

От българите най-добре се показа Красимир Анев, който след 4 неточности се изкачи с 11 места и приключи 26-и на 3:04.1 минути. Владимир Илиев, който започва 27-и, имаше проблеми при стрелбата, като направи общо 9 пропуща, 6 от които от положения прав и финишира 36-и на 4:02.1 минути. Третият българин Димитър Герджиков също означи сериозен напредък от 14 места и приключи 45-и на 4:58.1 минути с пет неточности при стрелбата, като остана на по-малко от 30 секунди от място измежду първите 40, които печелят точки за Световната купа.

В генералното класиране след седем надпревари безапелационно води Йоханес Тингес Бьо с актив от 368 точки, пред Логинов с 286 точки и Антонен Гигона (Франция) с 249 точки. От българите Анев е 32-и със 70 точки, Илиев е 49-и с 30 точки, Синапов заема 56-ото място с 22 точки, а Герджиков е 67-и с 4 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР