Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес е променил

...
Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес е променил
Коментари Харесай

Маркес променил изцяло стратегията си за ГП на Австрия

Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес е трансформирал тактиката си за Гран При на Австрия, с цел да успее да раздели заводската двойка на Ducati Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Вместо да натиска както нормално във втората половина от надпреварата, Марк даде всичко от себе си, с цел да поведе още първоначално. Неговият задатък преди да бъде преполовена спортната отдалеченост бе в размер на съвсем секунда, само че Лоренсо съумя да го настигне и в последна сметка – победи с 0.13 секунди преднина на финала.
Lorenzo vs Marquez: the last lap battle @lorenzo99 and @marcmarquez93 went head to head on the last lap of the #AustrianGP#MotoGP | FREE VIDEO https://t.co/jUbKNE9OVk pic.twitter.com/IN4ZkpPw6K
— MotoGP™ (@MotoGP) August 13, 2018
" Целта бе на финала на надпреварата да съм изправен пред единствено един мотор на Ducati, тъй като постоянно е доста мъчно да си против тях. Може да се каже, че изпълихме задачата си. Това, което ме изненада е, че се борих против Лоренсо, а не против Дови ", показа Маркес.

Пилотът на Honda добави, че е удовлетворен, тъй като е минимизирал загубата на точки от девет на пет. " В Чехия не се усещах удобно. Бях затворен и от двамата и останах трети. Сега още веднъж бях надвит, само че изгубих единствено пет точки в генералното класиране и въпреки всичко усилих преднината си ".

Ducati's land
Lorenzo's land

The #AustrianGP belongs to @lorenzo99 pic.twitter.com/pC7COpiKxL
— MotoGP™ (@MotoGP) August 12, 2018   Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР