Лидерът в Джиро д’Италия Ремко Евенепул се оттегли от обиколката

...
Лидерът в Джиро д’Италия Ремко Евенепул се оттегли от обиколката
Коментари Харесай

Евенепул напусна Джирото заради коронавирус

Лидерът в Джиро д’Италия Ремко Евенепул се отдръпна от обиколката часове, откакто завоюва втория часовник. Причината – позитивна проба за ковид. Това заяви публично тимът му Судал – Куик Степ.

, всички останали от отбора са с отрицателни проби. 23-годишният международен първенец не е имал недоволства. Евенепул става четвъртият колоездач, който напусна Джирото поради Ковид-19. Преди него същото се случи и с.

„ Наистина скърбя, че би трябвало да се отдръпва. Всичко тук беше в действителност особено и нямах самообладание да мине почивния ден, с цел да продължим. Нямам думи, с които да благодаря на тима и екипа, жертвали толкоз доста, с цел да се подготвим за Джирото. Ще ги поддържам отдалеко през идващите две седмици “, съобщи Евенепул. Той ще се прибера в Белгия на следващия ден с автомобил.

След отказването му Джирото има нов водач – Герант Томас (Инеос Гренадиърс). Британецът води с две секунди пред Примож Роглич (Йъмбо-Висма) и с пет пред съотборника си Тео Геогеган Харт. На още 22 секунди обратно е Жоао Алмейда (ОАЕ), като с неговото време е и водачът до вчерашния часовник Андреас Лекнесунд (DSM).

World Champion and maglia rosa is out of the race after testing positive to Covid-19.

— Soudal Quick-Step Pro Cycling Team (@soudalquickstep)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР