Лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) остава непобеден в 24-и пореден

...
Лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) остава непобеден в 24-и пореден
Коментари Харесай

Кой ще спре Байер ? Аспирините отровиха поредния си съперник в Бундеслигата

Лидерът в Бундеслигата Байер (Леверкузен) остава непобеден в 24-и следващ турнирен мач, а през днешния ден решително надделяха Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 и затвърдиха преднината си в таблицата.

Серията им от 24 мача включва 12 отози сезон и 12 от предишния. Нигерийската им голова машина Виктор Бонифейс откри резултата в 15-ата минута, което е и негово 15-о попадение във всички шампионати, от които 9 в Бундеслигата.
 Лайпциг победи с 3:1 Хофенхайм
Лайпциг се изравни с Байерн след победа против Хофенхайм

Ето детайлности

Бонифейс подаде както за второто попадение на Джереми Фримпонг, по този начин и за третото, дело на Флориан Вирц в 57-ата минута.

Отборът на испанския треньор Шаби Алонсо изнесе следващото си гала-представление и към този момент има 39 точки. Байерн и Република България Лайпциг имат по 32, само че баварците са и с два мача по-малко.

Победата на домакините можеше да бъде още по-солидна, в случай че Вирц беше по-точен и пратил топката в мрежата, а не в гредата. Още преди срещата Алонсо съобщи, че желае от своите цялостна газ и две победи до края на полусезона.

Гостите оставиха прекалено много пространство на Флориан Вирц още преди да е минал и четвърт час, който откри Бонифейс и изключителният нигерийски голмайстор с дрибъл от наказателното поле обърна ръкавиците на вратаря Кевин Трап. До края на първата част Алехандро Грималдо можеше да удвои, само че изстрелът от фаул се отби в горната греда.

Но картината се промени след почивката. Пред погледа на спортния шеф на ГФС Руди Фьолер тимът на Алонсо усили броя на попаденията. Трап съумя единствено да отбие с една ръка настрана изстрел на Бонифейс, само че бързо пристигналият Фримпонг просто я вкара в 51-ата минута за 2:0. Дойде ред след 6 минути и на Вирц, който беше взел предварителното решение с вълшебен лоб след соло осъществяване от централната линия - този път Трап нямаше късмет 3:0.

До края на срещата домакините удариха още една греда, а в последната минута на добавеното време им беше анулирана дузпа благодарение на системата ВАР, откакто съдията не видя нарушаване против резервата Нейтън Тела.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР