Лидерът в бразилската Серия А (Порто Алегре) надви с 2:0

...
Лидерът в бразилската Серия А (Порто Алегре) надви с 2:0
Коментари Харесай

Счупен ВАР може да реши титлата в Бразилия

Лидерът в бразилската Серия А (Порто Алегре) надделя с 2:0 като посетител, с което продължава да води в класирането с 69 точки и върви към първа купа в Бразилия от 1979-а година насам. Два кръга преди края на сезона на 2-о място е с 68, откакто нощес се наложи с 2:1 над. Отговорите на всички въпроси могат да паднат другата седмица в Рио де Жанейро, където Интернасионал гостува навръх преследвача си Фламенго.

Родриго Дурадо откри резултата за Интернасионал в 10-ата минута, откакто засече с глава центриране от дясно на Мойзес. Домакините от Васко получиха дузпа в 82-ата минута, само че Кано прати топката в навън и пропусна да изравни резултата. Водачът при стрелците в шампионата Тиаго Галярдо вкара за 2:0 в добавеното време.

След мача обаче от Васко да Гама подадоха тъжба и желаеха мачът да се анулира, защото ВАР-системата се е развалила в решаващия миг. Те претендират, че първото попадение на гостите от Порто Алегре е от засада, което се виждало на телевизионните повторения. Но съдията Флавио Родригеш да Соуза нямал тази опция поради развалената система и зачел попадението. Загубата пък остави Васко да Гама в зоната на изпадащите, на точка зад първия избавен тим.

За момента няма изясненост дали жалбата ще бъде прегледана, само че от Конфедерацията по футбол на страната оповестиха, че ВАР-екипът не се е намесвал, тъй като не е имало потребност, защото голът бил маркиран постоянно.

Фламенго завоюва с помощта на головете на Вилиан Арао в 10-ата минута и на Габриел Барбоса в 55-ата, а гостите от Коринтианс изравниха в 20-ата посредством Лео Нател. Коринтианс е на 10-о място с 49 точки и три провали в последните си пет мача.

и са 3-и и 4-и с по 62 точки и имат задатък от 5 пред Флуминенсе и 6 пред в битката за последните две квоти за присъединяване в Копа Либертадорес. Атлетико Минейро приключи 1:1 със застрашения от изпадане Баия на собствен терен, а Сао Пауло обърна с 2:1 като посетител в късния мач нощес. Че Че и Лусиано вкараха двата гола за Сао Пауло в границите на 5 минути през втората част, а домакините останаха 10 в самия край поради втори жълт картон на Сесар Пинарес.
Сигурно изпадащи за момента са обичаният тим на легендата Гаринча- (Рио де Жанейро) и Куритиба, като се търсят още два тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР