Лидерът в австрийската Бундеслига ЛАСК (Линц) е наказан с отнемане

...
Лидерът в австрийската Бундеслига ЛАСК (Линц) е наказан с отнемане
Коментари Харесай

ЛАСК загуби първото място в Австрия след наказание

Лидерът в австрийската Бундеслига ЛАСК (Линц) е осъден с лишаване на 6 точки от актива поради нарушение на разпоредбите за предотвратяване от ковид по време на тренировките, заяви организация АПА.

Преди две седмици клубът бе уличени, че целият тим тренира на цялостни обороти във време, в което бяха позволени единствено самостоятелни занимания или в дребни групи. От ЛАСК нарекоха видеоматериалите, които се появиха стопански шпионаж, само че след това трябваше да признаят, въпреки и с половин уста.

От клуба от Линц се извиниха, обясниха и претекстовете си, като споделиха че са взели и всички защитни ограничения да не бъде публикувана болестта. След това направиха и повторни проби, които се оказаха отрицателни.

Verbotenes Mannschaftstraining: Sechs Punkte Abzug für LASK Linz (dpa) - Der österreichische #Fußball-Bundesligist #Linzer ASK mit Trainer Valérien Ismaël ist für verbotene Mannschaftstrainings in #Corona-Zeiten bestraft worden. https://t.co/8Y9DWxQAJt pic.twitter.com/7WKTaxXx9n
— Fussball24.de (@Fussball24de) May 28, 2020
Официално наказването на ЛАСК е лишаване на 12 точки, само че откакто приключи постоянния сезон, в плейофите тимовете влизат с половината от актива си и по този начин наказването става 6. Първите 6 отбора играят плейоф за купата, а от 7-о до 12-о място дефинират изпадащите.

При това състояние ЛАСК имаше след края на постоянния сезон 27 точки от 22 мача, като водеше с 3 пред Република България Залцбург. След наказването ЛАСК слиза на 2-о място и има 21 точки, изоставайки с 3 от лидера, само че пък с 1 пред 3-ия Рапид (Виена). Също по този начин ЛАСК е санкциониран със 75 хиляди евро. От 2-и юни се възобновява австрийското състезание и би трябвало да се изиграят 10 кръга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР