Лидерът на южнокорейската опозиция Лий Дже Мюн беше прободен с

...
Лидерът на южнокорейската опозиция Лий Дже Мюн беше прободен с
Коментари Харесай

Южнокорейски опозиционен лидер е прободен с нож

Лидерът на южнокорейската съпротива Лий Дже Мюн беше прободен с нож във врата, до момента в който говореше с кореспонденти в пристанищния град Пусан, съобщи Агенция Франс Прес.

Той е настанен в реанимация и към този момент се възвръща.

Опозиционерът вървял с група от публицисти, откакто посетил градежа на ново летище, когато незнаен мъж се хвърлил към него и го блъснал във врата.

" Потвърди се увреждането на вътрешната яремна вена ", съобщи Квон Чил Сеунг от Демократическата партия в Сеул, откакто Лий беше опериран.

На фрагменти от локални малките екрани се вижда по какъв начин 59-годишният Лий пада на земята, а хората се втурват да му оказват помощ, един от мъжете притиска забрадка към врата на опозиционния водач.

Опозиционният водач е бил пренесен в кола за спешна помощ, а по-късно е бил откаран в болница с хеликоптер.

При превозването му до Националната университетска болница в Пусан той е кървял, само че е бил в схващане.

" Това е терористичен акт против Лий и сериозна опасност за демокрацията, която не трябва да се случва при никакви условия ", съобщи Куон Чил Сеунг, народен представител от Демократическата партия на Лий.

" Що се отнася до положението на Лий, чакаме оценката на медицинския личен състав ", добави той, като изиска задълбочено полицейско следствие на нападението.

Според южнокорейската осведомителна организация Chosun Ilbo полицията в Пусан е съобщила, че Лий е получил " едносантиметрова рана на врата " и че " остава в схващане, а кръвоизливът е нищожен ".

На телевизионни фрагменти се вижда по какъв начин полицейски чиновници повалят нападателя на земята. Вижда се, че той носи шапка с името на Лий./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР