Лидерът на Воля Веселин Марешки и депутатът Кръстина Таскова са

...
Лидерът на Воля Веселин Марешки и депутатът Кръстина Таскова са
Коментари Харесай

Веселин Марешки се отказа от имунитета си

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки и депутатът Кръстина Таскова са се отказали от имунитетите си, поискани им от прокуратурата. Това съобщи Марешки на брифинг, съобщи " Фокус ".

Попитан отхвърля ли се „ Воля “ от концепцията да бойкотира работата в пленарна зала до момента в който вицепремиерите Симеонов и Каракачанов не подадат оставка, той изясни: „ Казахме, че в случай че няма други способи за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вид и до отсъствие в зала. Симпатизантите ни споделиха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, с цел да се крием по коридорите “.

„ Зачитам изявление на Мая Манолова до момента в който беше член на Българска социалистическа партия: ГЕРБ са като второразряден тим, който не може да си играе играта и пречи на другия отбор. Решили са да се излагат, държат се като на махленско футболно игрище “. „ Ние няма да се държим като второразряден отбор, ще държим на гласоподавателите си “, съобщи Веселин Марешки.

Припомняме, че преди дни основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетите на шестима депутати, измежду които Марешки.

Обвиненията касаят активност на Веселин Марешки като съучастник и шеф на „ Фармнет “ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов от " Воля " като районни мениджъри, обвързвана с отправени закани за увреждане на имуществото към притежатели на аптеки, за те да бъдат принудени да закупуват медикаменти и лекарствени средства единствено от „ Фармнет “ ООД, при неизгодни за тях условия – по-високи цени по отношение на другите снабдители, акцентират още от държавното обвиняване.

Спрямо тях тримата по досъдебно произвеждане, почнало в Оперативна програма – Варна, са повдигнати и предявени обвинявания за изнудване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР