Лидерът на Воля и зам.-председател на парламента Веселин Марешки коментира

...
Лидерът на Воля и зам.-председател на парламента Веселин Марешки коментира
Коментари Харесай

Марешки: Три промени могат да решат 95% от проблемите на изборите

Лидерът на " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки разяснява в студиото на " Още от деня " резултатите от локалния избор за партията му, както и какви са предложенията им за промени в Изборния кодекс, с които могат да се спрат операциите по време на избори.

Доволни сме от изборните резултати, безапелационен е Марешки. Като образец за триумф той уточни огромни градове като Варна, Пловдив, Стара Загора, както и Банско, където " Воля " има общински съветници. В 125 общини имаме съветници, по-лошото е, че на доста места брутално са ни ограбили, добави Марешки.

Лидерът на " Воля " изясни, че е склонен с предлагането на Българска социалистическа партия да бъде основана краткотрайна комисия в Народното събрание, която да се занимава единствено с измененията в Изборния кодекс. Много положителни хрумвания бяха препоръчани през днешния ден и те са почтени за поддръжка, безапелационен е Марешки.
Веселин Марешки, водач на " Воля ", зам.-председател на Народно събрание: Ние сме дали три точки и те вземат решение 95% от проблемите в изборния развой. Премахват пазаруването на гласове, опцията за подправяне на резултатите и казуса с подправените имена в описите. Първото ни предложение, е хора, които нямат приключено главно обучение, да нямат право на гласоподават. Второто нещо, е хора, които имат неплатени налози и осигуровки, да изгубят правото си да гласоподават. Третата точка е видео наблюдаване - тази мярка обезпечава цялостна бистрота при броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.
Как Марешки аргументира трите оферти за промени в Изборния кодекс - вижте целия диалог във видеото!
 Българска социалистическа партия провежда среща в Народно събрание за промени в изборното законодателство Българска социалистическа партия провежда среща в Народно събрание за промени в изборното законодателство
Българска социалистическа партия провежда среща в Народното събрание за промени в изборното законодателство. На поканата се отзоваха всички парламентарни групи, без ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР