Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки прави

...
Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки прави
Коментари Харесай

Видео-коментарите на Веселин Марешки за спекулата в горивата минаха милион гледания

Лидерът на " ВОЛЯ " и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки прави възторг в обществената мрежа Facebook. Повече от един милион българи гледат неговите видео разбори, които той пуска от няколко дни насам. Акцент в тях е борбата против картела в горивата – главната му идея и като политик, и като бизнесмен.
Повод за този нечуван интерес са обстоятелствата, които Веселин Марешки изнася- а точно, че на международния пазар има срив в цената на горивата, а тук тя не понижава , като се изключи неговата верига бензиностанции, където той обичайно продава много по-ниско от останалите. Политикът изяснява тънкостите на ценообразуването и неведнъж задава въпроса за какво никой от политиците –от президента до омбудсмана, не разяснява тези обстоятелства, които са в ущърб на българските консуматори. „ Говорят за далавера на храни, разясняват за нарасналите цени на доставчиците за аптеките, само че за горивата -пълно безмълвие ”, сподели Марешки.
Миналия петък, в следващото си видео в своя фейсбук профил, той дава следния образец: при интернационалните цени за литър дизел 39 ст., а на бензина 28 ст., у нас крайната цена е над 2 лева . „ Защо никой не излезе да изясни на народа по какъв начин става това, за какво всички си траят? ”, пита Марешки.
Веселин Марешки упорства да се построи държавна верига бензиностанции , която да балансира цените. Той декларира, че неговият екип е подготвен да даде експертизата и опита си в този отрасъл, с цел да се случи подобен план в границите на година.
Ще напомним, че в тази спешна обстановка Марешки взе решение да оставя близо 600 000 лв. на ден на българите, които имат достъп до неговите бензиностанции и аптеки, вместо да прави такава надценка като други на пазара. „ Това е моето решение и моят метод да оказа помощ на сънародниците си в рецесията. Това са големи суми месечно в двата бизнеса - милиони, които ще останат в фамилните бюджети. Благодарен съм на всички, които ми пишат да ми кажат какъв брой си икономисват при нас и да изразят поддръжката си за нашите дейности ”, сподели още Веселин Марешки.
Ще напомним и, че в изискванията на изключително състояние, аптеките и бензиностанциите са измежду дребното позволени отворени обекти. „ Това е извънредно натоварване и отговорност за всичките екипи и от двата ни бизнеса –само в аптеките са 350 екипа в цялата страна. Ние няма да оставим българите, ще ги поддържаме до края на тази тежка обстановка ”, безапелационен е Веселин Марешки.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР