Лидерът на Воля - българските родолюбци Веселин Марешки влиза в

...
Лидерът на Воля - българските родолюбци Веселин Марешки влиза в
Коментари Харесай

Марешки пише на Тръмп, настоява да спре грабителската сделка за F-16

Лидерът на " Воля - българските родолюбци " Веселин Марешки влиза в директна и обезверена борба против утвърдената през днешния ден от Народното събрание договорка за пазаруването на изтребителите F-16.

Той изпраща отворено писмо до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с прочувствени въпроси и апели договорката да бъде стопирана.  На брифинг в Народното събрание Марешки прочете писмото, адресирано до Тръмп. В него той моли президента Тръмп като последна инстанция да спре " тази грабителска договорка ".  " Не притискайте България да се хвърли във финансова бездна, не обричайте на бедност един заслужен европейски народ ", упорства Марешки в писмото си, което е подписано от цялата му парламентарна група. Той се зарече още през днешния ден да изпрати писмото, в което пита:

" Защо Съединени американски щати толкоз притискат България да направи този безразсъден разход?

Наясно ли са, че най-богатата страна обрича на бедност най-бедната страна на Европейски Съюз? 

Защо Съединени американски щати не създадат жест като предан сътрудник в НАТО и не дават безплатно такава техника за България? "

Марешки насочва и покана към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " да посети красивата ни страна, да се срещне с хората и да чуе тяхното мнение по въпроса със самолетите. "
В писмото си той разяснява още, че в случай че една договорка е правилна, то би следвало и двете страни да печелят. " В случая не е по този начин. Моята страна губи, и то доста. Вероятно не са ви разказали, че в България минималната месечна работна заплата е 320 $, междинната към 600 $, а междинната пенсия е 224 $, минималната пенсия е 126 $ и повече от два милиона пенсионери или 30 % от българския народ живеят на границите на бедността ", обръща се водачът на " Воля " към президента на Съединени американски щати и обобщава, че " народът на България оцелява, а не просперира ".  Марешки изрази вяра с това писмо да притегли вниманието на интернационалната общност, на страните членки на Европейски Съюз и на медиите. 
От пост в формалния фейсбук профил на Марешки се вижда, че писмото е на британски, на бланка на Народното събрание, а самият Марешки осведоми своите почитатели, че " в писмото ми до президента Тръмп посрамвам обстоятелства за сложния живот на множеството българи- неналичието на пари за лекуване на деца, ниски пенсии и заплати... Това са нашите цели. Неговите може да са да си продаде стоката, само че не одобрявам да е за сметка на българския народ! "

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР