Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подава оставка. Решението е взето

...
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подава оставка. Решението е взето
Коментари Харесай

И Каракачанов се оттегля от лидерския пост

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов подава оставка. Решението е взето поради слабите изборни резултати на партията. Оттегля се цялото управлението в лицето на изпълнителния комитет. Оставки подават и заместниците на Каракачанов – евродепутатът Ангел Джамбазки., Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов. Ще бъде призован конгрес, който да избере ново управление.

Часове преди да подаде оставка Стоянов, който е и кмет на Сандански, бе задържан за пазаруване на гласове. Той бе арестуван за 24 часа.

Каракачанов е дълготраен водач на Вътрешна македонска революционна организация. В предишния управнически мандат той бе силов вицепремиер и боен министър. След цялостен четиригодишен мандат Вътрешна македонска революционна организация не съумя да влезе в Народното събрание, откакто се яви сама на изборите. Същата бе ориста и на останалите обединения от обединението – НФСБ и " Атака ".



Партията не събра задоволително гласове и на вота през юли. Според неокончателните резултати в неделя Вътрешна македонска революционна организация събра 1% от гласовете. Кандидатът им за президент Милен Михов получават под 0.5%.

" Оставаме правилни на българската национална идея. Призоваваме българските политически партии, показани в Народното събрание, да не отстъпват от отбраната на българските ползи в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко ", написа Каракачанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР