Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ако концепцията му

...
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ако концепцията му
Коментари Харесай

Каракачанов подава оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за циганите

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че в случай че концепцията му с ограниченията за интеграция на ромите не бъде призната от Народното събрание с поддръжката на ръководещите, той е подготвен да подаде оставка и да мине в съпротива.
"Ако ГЕРБ считат, че Движение за права и свободи са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си депозирам оставката, минавам в съпротива, да си създадат коалиция и да ръководят щастливо ", сподели вицепремиерът и боен министър в изявление за Евроком във връзка рецензиите на придвижването, което го упрекна, че програмата му гази Конституцията.
"Ако най-важният въпрос е, че ние изчезваме като нация, в случай че това наше виждане не се споделя от хората, с които управляваме, какъв е смисълът да продължаваме дружно? ", сподели той по адрес на съдружните сътрудници.
"Аз не искам един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като страна след 1400 година ", безапелационен е Каракачанов.
Той въпреки всичко счита, че ще има поддръжката на кабинета и няма да се стигне до оставка. Даде да се разбере, че не е бил спрян, когато е уведомил авансово и премиера, и министрите за оповестението на концепцията и за внасянето й. Раздал я е и на министрите за оферти.
Вицепремиерът обори критиците на документа, като разясни, че на никое място няма противоконституционни нарушавания на права.
По думите му, по този начин наречените "системни партии " доста обичат да работят с този електорат по време на избори. "По един или различен метод да ги стимулират, било с заричане, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат да гласоподават за тях и в това е разковничето на казуса ", разяснява Каракачанов. Това е повода толкоз години да не подхващат нищо, тъй като, по думите му, се интересуват от предизборния и следизборния си резултат, а не от проблемите на нацията.
"За мен няма значение коя партия ще ръководи, в случай че народът живее добре и несъмнено. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не желае да го направи. Повече по този начин не може да продължава ", съобщи вицепремиерът.
Той добави, че изобщо не го тормозят тези, "които реват за правата на индивида ". "Защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 година се добре се хранят с тематиката права на индивида. Само че дезинтегрират страната, разрушават възприятието ни за национална общественост и взаимност. И по този метод на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България ", сподели той по адрес на ромските Неправителствени организации и на БХК.
Каракачанов твърди още, че в случай че има репресивни ограничения в тази идея, то те са ориентирани не към ромите, а към държавната администрация, която не управлява и не следи осъществяването на законите. И даде за образец отсъствието от учебно заведение, измамите с ТЕЛК и източването на обществената система.
"Истината е, че за циганските работи в България сме отговорни ние, българите, години наред си затваряме очите, вършим се на политически правилни ", заключи Каракачанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР