Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов съобщи, че

...
Лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов съобщи, че
Коментари Харесай

ВМРО иска подкрепа от ГЕРБ за кандидата си за кмет на Русе

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и боен министър Красимир Каракачанов заяви, че са водени диалози с огромния съдружен сътрудник в ръководещата коалиция – ГЕРБ, преди локалните избори. Патриотичната партия е предложила взаимна поддръжка на кандидатурите в огромните регионални градове.

"Ясно е, че в Пловдив ще имаме разнообразни кандидатури. Аз съм предложил поддръжка за нашата кандидатура в Русе - извънредно мощна кандидатура (заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинав – б.р.), която два пъти отива на балотаж против досегашния кмет на ГЕРБ, като за сметка на това ние сме подготвени да ги подкрепим в 5-6 други регионални центрове”, сподели Каракачанов. Той уточни, че за София двете партии ще имат обособени кандидатури.

„ Не желая занапред да приказвам за имена, тъй като на 2-ри се събираме. Ръководството на Вътрешна македонска революционна организация на следващия ден има съвещание, на което ще преглеждаме кандидатурите ", разясни вицепремиерът.

Красимир Каракачанов взе участие в обичайното удостояване на паметта на войводата Тодор Александров край гроба му до параклиса "Свети Илия " до село Сугарево, Мелнишко.

"Тодор Александров е една от най-големите фигури в българската история. Още 34-та година е разказан в Енциклопедия Британика като популярен лидер на българите в Македония. Един човек, който се е борил и против турското иго, по-късно след сръбската окупация на Македония. Както виждате и тази година има доста хора от Република Македония. Въпреки всичките опити на политиците в Скопие десетилетия наред да отхвърлят българската история, да поставят квалификации и прилагателни на Тодор Александров като "бугарски националист " и какво ли не друго, виждате, че истината си пробива път, все пак ", сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация преди началото на церемонията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР