Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви, че партията е преживяла

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви, че партията е преживяла
Коментари Харесай

Груевски: Аз нося най-голяма отговорност за местните избори

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски съобщи, че партията е претърпяла доста напън и закани по време на локалните избори, че СДСМ е подкупвал гласоподаватели и че той носи най-голямата отговорност за резултатите от тях като водач на партията и добави, че не бяга от нея. Това написа скопското електронно издание " МКД " като се базира на думите му по време на изявление за ТВ Алфа.
" Вътрешна македонска революционна организация влезе в локалните избори като любимец. И какво стана по-късно? Станахме очевидци на изнудване, закани и рушвет. Имахме погубен човек- претендент, ранени, изпотрошени предизборни щабове... Имахме своите политики и ВМРО-ДПМНЕ се отклони от личната си еднаквост, която градим от години. Някои са почувствали отклонението в първата част и доста от тях не излязоха да гласоподават. На тези избори се опитвахме да се харесаме на някои други, а това не се харесва на нашите обичайни гласоподаватели и по тази причина те взеха решение да ни санкционират и да ни изпратят обръщение ", съобщи ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в предаването " Седмица " на телевизия Алфа.
Груевски добави, че като партия те би трябвало да запазят своята еднаквост, а също по този начин би трябвало да се резервира идентичността на Република Македония.
" Трябва да извлечем поучения и да създадем изчерпателен разбор. Това е единствено първичен разбор. За цялата обстановка и резултатите от локалните избори аз нося най-голяма отговорност и не тичам от нея. На тези избори имаше очевидно подкупване на гласоподаватели. Активистите на СДСМ прекосяваха от къща в къща с полицейски автомобил. През последните години е имало подкупи основно в селските региони, само че в този момент това е в невиждан мащаб ", съобщи Груевски, представен от Фокус.
" СДСМ даваше подкупи на тези избори и го направиха благодарение на полицията. Поставихме защита на местата, където чакахме, че ще има разпределяне на подкупи. Те подкупваха със сума от 50 евро, а на някои места доближиха до 1000 евро. Не сме документирали всичко, тъй като не всичко може да бъде документирано, само че имаме изказвания. Не може всичко да се документира, тъй като има хора, които се опасяват за живота си, за фамилията си ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР