Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви днес след среща с

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви днес след среща с
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ замразява отношенията си с президента Стево Пендаровски

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи през днешния ден след среща с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че от този миг партията му замразява връзките си с президента, до момента в който не се убеди, че той е президент на всички жители, съобщи ТВ 24, представена от Българска телеграфна агенция.

"ВМРО-ДПМНЕ взе през днешния ден решение от този миг да замрази връзките и връзката със Стево Пендаровски и ще преразгреда на процедура политиките, които ще води във връзка с кабинета на Пендаровски. За страдание, както и различен път преди, и този път институциите са приватизирани, пленени са за персонален и партиен интерес и за сметка на ползите на жителите. Днес депутатът Зоран Заев получи мандат да сформира държавно управление, откакто уверил президента Пендаровски, че ще работи за парламентарно болшинство ", акцентира Мицкоски.

Скопие: Нямало е нарушавания на вота

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и част от депутатите от партията се срещнаха през днешния ден с президента Пендаровски, с цел да изискат от него пояснение за нарушаването съгласно тях на конституцията с даването на мандат на Зоран Заев да сформира държавно управление без водачът на СДСМ да си е обезпечил парламентарно болшинство.

Президентът на собствен ред съобщи, че не може да държи мандата в чекмедже и би трябвало да го връчи в спок от 10 дни от одобряването на мандатите на депутатите.

Ако водачът на СДСМ Зоран Заев не обезпечи 61 депутати за 20 дни, той ще върне мандата, сподели Пендаровски. Заев се обади през вчерашния ден и сподели, че е на път да обезпечи болшинство, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР