Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е готов да признае българите

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е готов да признае българите
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Българите в РСМ ще бъдат вписани в Конституцията през май догодина?

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е подготвен да признае българите в Северна Македония и да гласоподава за тяхното регистриране в Конституцията. Това обаче ще стане следващата година след провеждането на президентски и парламентарни избори. Дотогава обаче той ще върви срещу тях.  Това изясни пред Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов.



Християн Мицкоски

 „ ВМРО-ДПМНЕ натрупа целия си политически дял на антибългаризма. Само че осъзнава, че му би трябвало благоразположението на Европейски Съюз и по тази причина ще извърши условието българите да бъдат вписани в Конституцията, в случай че пристигна на власт през май следващата година. Партията на Димитър Апасиев „ Левица “ и на Павле Траянов „ Демократичен съюз “ също водят антибългарска акция, само че най-после ще поддържат Мицкоски “, предвижда Стоянов.

Мицкоски е окуражен, ще завоюва 61 от 120-те места в Народното събрание на страната следващата година. " ВМРО-ДПМНЕ предложи референдум за контракта за добросъседство с България, тъй като тогава не бяхме част от институциите, не бяхме част от държавното управление. Когато ВМРО-ДПМНЕ бъде част от държавното управление, има вид да излезем от контракта, в случай че забележим, че обстановката с България е такава, че няма благоприятни условия за договаряния или превъзмогване на разликите. Но тогава би трябвало да забележим коя е втората, коя е третата стъпка. Целта е отбрана на националните и държавни ползи ”, уточни Мицкоски.

Според него няма потребност България да слага нови претенции към Северна Македония, тъй като всички български претенции са в преговорната рамка и другите документи, които държавното управление на Северна Македония е приело, без да може да обезпечи гласоподаване в Народното събрание.



Виктор Стоянов

„ Изказването на Мицкоски е провокация, с цел да завоюва парламентарните изборите през май следващата година. Ако дойдат на власт обаче първата им работа ще е да включат българите в Конституцията “, уточни Стоянов.

  " За тях това ще е добре, защото ще имат квоти за работа, за присъединяване в съдебната система и локалната власт. Освен това ще имат право да се образоват на майчин език и да имат учебни заведения и университети ", изясни ръководителят на фондация " Македония ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР