Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски днес на извънредна пресконференция изрази

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски днес на извънредна пресконференция изрази
Коментари Харесай

Мицкоски: Заев да внимава с приятелството с България

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски през днешния ден на изключителна конференция изрази угриженост по отношение на изказванията в последното изявление на премиера Зоран Заев за българска медия, наблягайки, че казаното от него може да заплашва „ македонската еднаквост “, предава вестник „ Независен “, представен от организация " Фокус ".

„ Предупреждавам ги в държавното управление на Заев да не си играят и да не пипат македонската еднаквост, тъй като по този метод те ще се изправят пред целия яд на македонския народ и македонската нация, освен тук, в Македония, само че на всички места по света. Призовавам македонския народ да следи деликатно тези дни, които са пред нас, деликатно и внимателно, дружно с ВМРО-ДПМНЕ и опозицията, да наблюдават това, което Зоран Заев договаря и защо е подготвен, и по-късно по подобаващ метод, в случай че по някакъв метод обиди македонската еднаквост, да реагира и да го предотврати. Ще бъда първият в тази борба “, сподели водачът на главната опозиционна партия в югозападната ни съседка.

Той акцентира, че основава загрижеността на обстоятелството, че Заев е споделил в изявлението, че държавното управление приема анекс към Договора за добросъседство, на думите на премиера, че в Република Северна Македония е имало българска администрация, а не фашистки окупатор и това изявление, съгласно Мицкоски, може да се пояснява като първа стъпка към отвод от „ македонското малцинство “ в България. „ В едно от интервютата си предизвестих, че с изключение на Договора за добросъседство има и искане от българските управляващи за сключване на ново съглашение или анекс към това съглашение, което ще обясни условията или по-точно изнудването и сервилното отношение на Заев към източната ни съседка. Така че мога да кажа, че с течение на дните тези първи бледи рецензии и обвинявания от Зоран Заев, Буяр Османи, Димитров и други към мен, че такова съглашение или анекс към съглашение не съществуват, се оказаха елементарна шарена неистина. Тяхното сервилно отношение е за сметка на достолепието на македонския народ, достолепието на македонската нация няма граници, тъй че през днешния ден те одобряват такова приложение към това съглашение, което Зоран Заев удостовери в това изявление “, сподели Мицкоски.

Заев в това, както сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ, „ скандално изявление отхвърля антифашистката битка на жителите и правото ни да се позоваваме на това завещание “. „ Той приема, че тук е имало българска администрация и на практика приравнява македонските борци за самостоятелна македонска страна, които са се борили против фашисткия окупатор през Втората международна война със същия окупатор и по този начин споделя, че Скопие, Куманово и Паланка в действителност са били освободени и не са били поробени през Втората международна война “, изяснява Мицкоски. Лидерът на опозиционната партия е обезпокоен, както той сподели, тъй като това изявление може да се пояснява като „ първата стъпка към отвод от македонското малцинство, което живее в античните си огнища в източната ни съседка “.

И дружно с това анулацията, бруталното превръщане на всички решения, постановени от интернационалните съдилища до момента, като Съда за правата на индивида в Страсбург, където напътствията са ясни и недвусмислени, само че към този момент източната съседка ги пренебрегва и не ги ползва “, продължи водачът на ВМРО-ДПМНЕ. Той също по този начин изрази сериозна угриженост по отношение на, както той съобщи, наклонност за смяна на характера и ролята на македонските герои, което е интервенция и подправяне на „ македонската история “.

Мицкоски сподели, че „ сигнализира в този момент, преди да стане късно “ и с цел да не се случи ново голямо отчаяние. Той прикани почитателите си в страната и в чужбина да наблюдават зорко този развой на договаряния с България. „ Изслушах деликатно изявлението за българските медии, което явно е хвалебствие за българската общност и подготовка за македонската общност, където Заев неумело и жестоко показва тези, които могат да бъдат съществено нарушаване на преговорните позиции и по този метод да нарушат европейското бъдеще на Македония и македонските жители “, приключи Мицкоски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР