Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната

...
Лидерът на ВМРО – Българско национално движение, министър на отбраната
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО: Предлагаме решение за цените на хляба и други основни храни

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, министър на защитата и заместител министър-председател по публичния ред и сигурността Красимир Каракачанов оповести на страницата си във „ Facebook ” мерките, които неговата партия ще предложи по отношение на мненията по отношение на цената на хляба и съществени хранителни артикули.

Ето какво написа Красимир Каракачанов:

Във връзка с зародилия спор към цените на хляба и спекулациите, които избрани политически сили стартират измежду обществото, че през зимния интервал крайните цени и на други съществени артикули ще нарастнат доста, свиках за консултация специалистите на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване. На работната среща те предложиха да бъде направена обществена кошница с съществени хранителни артикули. Ние считаме, че тя би трябвало да включва храни от първа нужда като самун, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал вид „ Витоша “, пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители. Идеята е този пакет от храни   да имат ясно написани ставки за облага на производител и търговец – мярка, която ще подсигурява уравновесени крайни цени.

От дългите диспути по медиите останах мощно изумен, че, да вземем за пример, производителите на самун имат облага от 5 ст., а търговците доближават до 30 ст. за един брой. С оглед на този дисбаланс, който производителите настояват, че съществува и в другите браншове, ние - Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, предлагаме да се реализира сделка за оптималната ставка на облага на избрани хранителни артикули. Маржът за търговците да не може да бъде по-висок от този на производителите. По този метод, съгласно нас, ще се реализиран следните цели:

-                     Устойчиво развиване на производителите;

-                     Спиране на безразборното повишение на цените  от търговците;

-                     Като краен резултат - намаление на цените в тази обществена кошница.

Според нас, ценообразуването би трябвало да се управлява от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).  До 01.06.2006 година в действие беше старият Закон за отбрана на потребителите и за разпоредбите за търговия, в който наредбите на  чл. 59 алинея 3 даваха опция на Министерски съвет по изключение да дефинира наложителни правила за формиране и използване на цените на някои артикули и услуги. В в този момент настоящия Закон за защита на потребителя, все още, тази точка не попада. Ето защо в качеството ми на заместител министър-председател  ще предизвиквам диалози с представители на всички браншове на хранителния отрасъл, синдикатите и съдружните ни сътрудници за постигането на консенсус по този по този начин значим и наболял за хората проблем.

Подобни бързи дейности ще донесат по-голяма обществена сигурност на българските жители и ще подсигуряват освен техните права като консуматори, само че и ще облекчат фамилния бюджет на семействата. Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, сме декларирали своята безапелационна позиция, че повишението на приходите и гарантирането на всички стопански и обществени права на жителите е приоритет в политическата ни стратегия. Благодарение на Вътрешна македонска революционна организация и нашите съдружни сътрудници тези стъпки са заложени и в управническата стратегия и последователно се извършват. Към момента обаче подхванатите дейности не са задоволителни, с цел да обезпечат нужното успокоение на хората и затова ние считаме, че образуването на обществена кошница с следени цени е допустимо и ще бъде потребно за обществото.

Възлагам организацията и провеждането на идните диалози на заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Искрен Веселинов, който е народен представител в 44-ото Народно събрание, и на нашия депутат и член на Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по земеделието и храните  Александър Сабанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР