Лидерът на ВМРО Красимир каракачанов обяви, че ако концепцията му с мерките

...
Лидерът на ВМРО Красимир каракачанов обяви, че ако концепцията му с мерките
Коментари Харесай

Каракачанов подава оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за циганите

Лидерът на ВМРО Красимир каракачанов обяви, че в случай че концепцията му с ограниченията за интеграция на ромите не бъде призната от Народното събрание с поддръжката на ръководещите, той е подготвен да подаде оставка и да мине в съпротива.

,,Ако ГЕРБ считат, че Движение за права и свободи са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си депозирам оставката, минавам в съпротива, да си създадат коалиция и да ръководят щастливо ", сподели вицепремиерът и боен министър в изявление за " Евроком " във връзка рецензиите на придвижването, което го упрекна, че програмата му гази Конституцията.

,,Ако най-важният въпрос е, че ние изчезваме като нация, в случай че това наше виждане не се споделя от хората, с които управляваме, какъв е смисълът да продължаваме дружно?``, сподели той по адрес на съдружните сътрудници.

,,Аз не искам един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като страна след 1400 г.``, безапелационен е Каракачанов.

Той въпреки всичко счита, че ще има поддръжката на кабинета и няма да се стигне до оставка. Даде да се разбере, че не е бил спрян, когато е уведомил авансово и премиера, и министрите за оповестението на концепцията и за внасянето й. Раздал я  е и на министрите за оферти.

Вицепремиерът обори критиците на документа, като разясни, че на никое място няма противоконституционни нарушавания на права.

По думите му по този начин наречените " систематични партии " доста обичат да работят с този електорат по време на избори.

,,По един или различен метод да ги стимулират, било с заричане, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат да гласоподават за тях и в това е разковничето на казуса ", разяснява Каракачанов. Това е повода толкоз години да не подхващат нищо, тъй като, по думите му, се интересуват от предизборния и следизборния си резултат, а не от проблемите на нацията.

,,За мен няма значение коя партия ще ръководи, в случай че народът живее добре и несъмнено. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не желае да го направи. Повече по този начин не може да продължава ", съобщи вицепремиерът.

Той добави, че изобщо не го тормозят тези, " които реват за правата на индивида ". " Защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 година се добре се хранят с тематиката права на индивида. Само че дезинтегрират страната, разрушават възприятието ни за национална общественост и взаимност. И по този метод на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България ", сподели той по адрес на ромските Неправителствени организации и на БХК.

Каракачанов твърди още, че в случай че има репресивни ограничения в тази идея, то те са ориентирани не към ромите, а към държавната администрация, която не управлява и не следи осъществяването на законите. И даде за образец отсъствието от учебно заведение, измамите с ТЕЛК и източването на обществената система.

,,Истината е, че за циганските работи в България сме отговорни ние, българите, години наред си затваряме очите, вършим се на политически коректни``, заключи Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР