Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо е готов да води

...
Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо е готов да води
Коментари Харесай

Венецуелският опозиционер Хуан Гуайдо готов на диалог с президента Мадуро

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо е подготвен да води разговор с президента Николас Мадуро, с цел да се откри решение на рецесията в страната, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на Гуайдо пред телевизия " Франс 24 ".

Опозицията " може да води договаряния с диктатора ", съобщи Гуайдо през вчерашния ден пред френската телевизия. Той обаче прикани за продължение на митингите и оказване на политически напън върху Каракас.

Гуайдо акцентира посредническата роля на Норвегия, само че означи, че договарянията са достигнали патова обстановка. Ако обаче може да се реализира понижаване на напрежението, сигурно бихме се възползвали от нея, добави опозиционният водач, който се самопровъзгласи за и.д. президент.

Коментирайки изказване на съветския президент Владимир Путин, че би трябвало да се употребяват демократичните процедури и въпросът за бъдещето на Венецуела да се реши посредством избори, Гуайдо съобщи, че той и поддръжниците му се вслушват деликатно " в това, което споделят френският и съветският водач ". " Разбира се, ние сме подготвени да работим по този въпрос с съветския президент и всички други президенти ", добави опозиционният водач. Той се разгласи за осъществяване на свободни избори във Венецуела, в наличието на интернационалните наблюдаващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

До сегашната обстановка се стигна, тъй като през 2018 година Мадуро отхвърли да организира сходни избори, акцентира Гуайдо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР