Лидерът на “Възраждане Костадин Костадинов започна със спор консултациите при

...
Лидерът на “Възраждане Костадин Костадинов започна със спор консултациите при
Коментари Харесай

Радев към “Възраждане”: Заявихте, че ще сте опозиция. Костадинов: Кой го е казал?

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов стартира със спор консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление. Президентът първо поздрави партията за мощния резултат на последните избори и съобщи, че това е знак, че пораства доверието на гласоподавателите към нея. “Вече обявихте, че ще се съпротива в този парламент и че ще подкрепите държавно управление единствено с ваш мандат ”, регистрира Радев и попита дали позицията им се е трансформирала.

Костадинов отговори, че “Възраждане ” не е обявявало, че ще е съпротива в новия парламент. На процедура той отхвърли оповестеното секунди по-рано от Радев и сътвори малко неловка обстановка.



След това Костадинов сподели, че в България тече “пълзящ държавен прелом ”, тъй като единодушието сред първата и втората политическа мощ е замяна на вота на гласоподавателите. Лидерът на “Възраждане ” благодари на Радев и на служебното държавно управление за прекъсване на вноса на земеделска продукция от Украйна. Той обаче не се съгласи с това, че кабинетът не стреми да предоговори с Европейски Съюз проектите за въглищните централи.



Наложи се президентът да внесе конкретизиране, че това изказване не дава отговор на истината. Радев акцентира, че такива старания се вършат, тъй като са в отбрана на националния интерес. Той обаче акцентира, че към този момент стихотворец ангажимент към Брюксел ще е мъчно да се предоговори. Държавният глава съобщи, че дипломатическите совалки за ориста на централите продължава и той чака позитивен резултат от тях до края на месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР