Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призова президента да не бави

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призова президента да не бави
Коментари Харесай

ДБ иска консултации при президента преди третия мандат


Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов прикани президента да не бави процедурата с третия мандат, а да го връчи допустимо най-скоро. Според него нов кръг от съвещания с парламентарно показаните партии преди последната директория е непотребен.

" Като се получи третият мандат, би трябвало да бъдат хората, които ще го получат, по този начин положителни незабавно да го върнат, тъй като единствено ще изгубят време още веднъж. Искам да съветвам президента Радев, сега, в който получи назад мандата от Денков, незабавно да задейства процедурата по връчване на третия мандат, тъй като не желая да ставам очевидец на това, както се случи предходния път с нов кръг от съвещания, преди връчването на третия мандат. Желанието на президента изборите да бъдат в края на месец март съвсем се е сбъднало. Т.е. това, което може да се случи, е в границите на идващите 10 дни Народното събрание да бъде разхлабен и по-късно да отиваме на избори "

Точно противоположното изиска съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той съобщи, че дясната коалиция е подготвена да излъчи държавно управление, само че освен непременно и единствено откакто всички обединения дадат своите заявки 

" Би било рационално президентът да организира още един цикъл от съвещания, на които в действителност всички от тези политически сили, които в този момент в парламентарна зала се замълчаха, да създадат поръчки, тъй като " Демократична България " подхожда отговорно, ние сме подготвени да носим отговорност за лъчение на ръководство, само че не на каквото и да е ръководство. И ние самите ще можем да отговорим на въпроса дали в границите на третия мандат можем да подкрепим или да имаме някаква роля, откакто забележим дали въобще има минимална настройка да се вършат промени, минимална настройка да се поеме отговорност за политики, които да движат страната напред ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР