Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призна, че една от основните

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призна, че една от основните
Коментари Харесай

Костадинов: Ваня Григорова е проект на Посолството

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов призна, че една от главните аргументи да не поддържат Ваня Григорова за кмет на София е, че са видяли, че тя е план, основан от американското посолство.

" Първо, не ни беше поискана поддръжка. Тя сподели, че избира да беседва с жителите, а не с партиите, което бе разкритикувано от Нинова. Може би този ход на Григорова е бил верен, тъй като тя направи растеж на втори тур и загуби доста малко ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Втората причина е, че в хода на самата акция ние забелязахме класическите първи проблясъци на план. Проект, какъвто в последните години сме виждали няколко такива създавани. Едно лице, на което му се основава извънредно огромен медиен комфорт, основава му се един добър медиен облик. С една доста обилна медийна акция. С хубава рекламна акция по улиците на българските градове. В съответния случай концентрирано в столицата. Това го видяхме с " Продължаваме промяната ", по-късно го видяхме с " Български напредък ". Сега трета поредна година го гледаме с акцията на Ваня Григорова - несъмнено доста добра акция в столицата. Но всичко това носи отличителните черти на следващия съединен план от някой политически инженер. Практиката е научила освен мен, само че и всички нас, които следим и следим политическите процеси в България, че

когато едно нещо наподобява на план, държи се като план и приказва като план, значи е план.

Точно заради тази причина единствените, които могат да създадат този план, са притежателите на страната от посолството ", сподели той.

" От кое посолство ", попита водещата Цветанка Ризова.

" Е, в България има едно посолство, това е американското ", отговори той.

" Е, има още едно, което още е силничко ", разяснява на собствен ред Ризова.

" Кое е то? ", попита с усмивка Костадинов и получи отговор: " Руското ".

" Има съветско посолство, но останаха ли хора там. Те толкоз изгониха от тях, че към този момент няма кой да им обира прахоляка вътре в постройката. Тук в България гоненето на руснаци стана народен спорт. Ние изгонихме съветски публицисти, преди този момент и съветски свещеници, вършат се опити да се открадне и съветската черква. Дали е подобен или не е подобен план времето ще покаже. Плюс това тя в Общинския съвет ще има опция да покаже своите положителни хрумвания на дело. Аз й поисквам триумф. Там постът е виновен, изключително в столицата. От там ще се види към този момент дали има или няма подобен план, само че като виждам реакцията на Корнелия Нинова, която по никакъв начин не е ласкава... И изключително след вчерашното и днешното й изказване, където тя по този начин много съществено я разкритикува във връзка с нейното отношение към Българска социалистическа партия, тъй като се

получава по този начин, че за следващ път като че ли виждаме Българска социалистическа партия в ролята на донор на следващия план.

От тази позиция като виждам и реакцията, явно е, че може би има някакви търкания. Оттук насетне това ще демонстрира какво тъкмо ще се случи ", сподели Костадинов.

" Казват, че тичаме по една и съща писта с Григорова. То това е концепцията. Миналата година като създаваха плана " Стефан Янев " споделяха, че тичаме по една и съща писта, когато създаваха плана Политическа партия беше същата работа. Тогава хиляди хора ми пишеха, че би трябвало да поддържа Петков и Василев, били свестни момчета, млади, подкрепяни от президента. Ние им обяснявахме тогава, че в действителност това е план. Времето сподели, че е по този начин. Същото нещо сподели и със Стефан Янев. Проверката на времето е доста значима, тъй като ние съществуваме към този момент девета година, работим независимо,

не сме имали даже една стотна от медийния комфорт, с който Ваня Григорова разполагаше.

Имаше безрезервно отношение към нея. Нещо, което не сме виждали към нас ", съобщи още водачът на " Възраждане "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР