Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов отправи остри думи от парламентарната

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов отправи остри думи от парламентарната
Коментари Харесай

Възраждане плаши с бял автобус. Петков: Не ни е страх от протести

Лидерът на „ Възраждане " Костадин Костадинов насочи остри думи от парламентарната естрада за имунизацията.   Според него, сега имало насилствена, а не наложителна имунизация. Той настоя за цялостна анулация на зеления документ.

" Зеленият документ не дава опция за избор. Ако нямаш зелен документ, не вървиш на работа. Апропо, това се пробвате да извършите и тук в Народното събрание. Ще забележим по какъв начин ще ни спрете, когато решим да идваме на работа.   Хората имат потребност от успокоение, в случай че това успокоение не им бъде обещано от вас, считам, че другата седмица ще има моменти на съществено безпокойство ", съобщи той от парламентарната естрада.

По време на блицконтрола Костадинов зададе въпрос към премиера дали ще отстрани зеления документ.

" Зелените документи " ` вкараха нездравословна процедура за насилствена имунизация и " налог труд " - доста огромна част от служащите си вършат проби, с цел да бъдат позволени до работните си места. Смятате ли да премахнете " зеления документ " и по кое време, изключително предвид на митинга, който организираме другата седмица ",   попита Костадинов като акцентира, че тези проблеми не би трябвало да се вземат решение на улицата.

" Няма наложителна имунизация, няма и да я наложим, до момента в който аз съм министър-председател. Но имунизацията е основополагащият метод за превъзмогване на здравната рецесия. Вчера 72 български жители са умряли от КОВИД, а единствено двама са били ваксинирани, всички други - без ваксина. Ако не броим подправените документи, за което нямаме цялостни данни ", отговори Кирил Петков.

Той подчерта, че хората би трябвало да се имунизират, в случай че не желаеме да имаме повече жертви. И прикани всички политически сили да се обединят към тактиката да се ваксинира цялото население на страната. „ Аз не желая да бъда министър-председателят, който отброява бройки на умрели хора. Всичко друго, което вършим, ще бъде безусловно неразумно и популистко “, акцентира Петков и даде статистика за темпа на имунизацията.

По-късно той добави, че документите са нещо, което никой не желае, само че е належащо. И показа, че най-големият му боязън е да види хора, чакащи по стълбите на лечебните заведения.

" Искам да се похваля, че откогато стартира новата стратегия от 1-ви януари, единствено за последните 3 дни над 92 000 души се имунизираха. Ако би трябвало да съм съответен, 34 000 - през вчерашния ден, 32 000 - предходния ден и 32 000 - по предходния ден. Ваксинацията е единственият метод да се оправим с рецесията и когато това стане, към този момент няма да имаме потребност от зеления документ ", сподели още министър председателят.

В отговор на имитация от залата във връзка проведения от " Възраждане " на 12 януари митинг пред Народното събрание против зеления сертифакат Костадинов се закани:   " Нека да забележим по какъв начин ще ни спрат, когато опитаме да влезем в Народното събрание ". 

Той изиска съответни цифри и брой имунизирани и при какъв случай документите ще отпаднат: " Хората имат потребност от успокоение.   Ако това успокоение не бъде обещано от вас, то другата седмица ще има моменти на много съществено безпокойство ", закани се Костадинов.

Думите му провокираха неодобрение измежду депутатите от Българска социалистическа партия, а Костадинов се обърна към тях с думите: " Не се тормозете. За вас ще има бял рейс. “ Така подсети за митингите против кабинета „ Орешарски “ от 2013 година, който беше поддържан от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

За тази реплика той получи забележка от ръководителя на Народното събрание. „ Другата седмица ще има митинг, който може да протече по един, единствен метод – законно. И без сходни обръщения към сътрудниците за белия рейс. Не е редно “, реагира остро ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Премиерът Кирил Петков отново прикани да има осведомено имунизиране. Той заяви, че митинги не го тормозят.

„ Аз съм бил на митингите при белия рейс, бил съм на митингите при ГЕРБ, бил съм на всички митинги. Аз поздравявам митинги. Не ни е боязън от митинги. Приветствам всеки жител, който е срещу нашата политика, да си изрази мнението “, отговори министър-председателят на заканите. Но предизвести Костадинов, че е безконтролно в изискванията на коронавирус вълна да събира доста хора на едно място.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР