Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов отиде на официално посещение в

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов отиде на официално посещение в
Коментари Харесай

Костадинов на официално посещение в Охрид и Скопие

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отиде на публично посещаване в Охрид и Скопие. Преди това от трибуната на Народното събрание той прикани за реагция от страна на България във връзка стрелбата против българския клуб в Охрид.  

Костадинов ще участва на разкриване на български културен център в Скопие и след това  ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „ Цар Борис III “, който бе обстрелян оня ден.  

„ Питаха ме дали не ме е боязън. Естествено, че не ме е боязън. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се опасяваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те по какъв начин живеят в такава среда? Вчера приказвах с ръководителя на охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми сподели следното - ние сме комити, поставили сме си главите в торбите, не ни е боязън. Тези смели българи заслужават цялостната поддръжка на българската страна, а и на Европейския съюз, и в случай че те не я обезпечат, то тогава Възраждане ще направи каквото е належащо с ресурсите, с които разполага. Като няма страна, ние ще бъдем страната! В мое лице, като ръководител на парламентарната комисия за българите зад граница, най-малко една част от българската законодателна власт ще окаже поддръжка на българите в Македония. ", разяснява Костадин Костадинов във Facebook.

С него през днешния ден в Северна Македония ще бъде и зам.председателя на Народното събрание - Цончо Ганев и още четири народни представители от парламентарната група на „ Възраждане “. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР