Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов организира протест в Съдебната палата,

...
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов организира протест в Съдебната палата,
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане нахлу в Съдебната палата

Лидерът на "Възраждане " Костадин Костадинов провежда митинг в Съдебната палата, откакто прокуратурата на 20 юли разгласи решение за заличаването на партията.

Група от негови съпартийци с плакати окупира коридора пред кабинета на основния прокурор с искане за оставка.

Прокуратурата внесе иск в съда за изтриване на партия "Възраждане "

Според резултатите от инспекцията на държавното обвиняване са открити голям брой нарушавания. Прокуратурата е открила, че са декларирани погрешни данни за наличието на минимум 500 жители с изборни права на Учредителното заседание на партията. Така беше поискано от съда изтриване на регистрацията на партия „ Възраждане” и нейното разформироване.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд (СГС) процедура, с която изиска изтриване на регистрацията на политическа партия „ Възраждане “ и нейното разформироване. Причината - открити нарушавания и описи с "мъртви души " още при учредяването на партията.

В известието си от обвиняването още веднъж припомниха и изредиха закононарушенията, осъществени от Костадинов и неговата групировка. Те бяха открити по отношение на постъпил сигнал от 04.06.2020 година за нередности в активността на политическа партия „ Възраждане “, отдел „ Гражданско правосъден контрол “ към СГП е назначил осъществяване на инспекция, съобщи Нова телевизия.

Предварителната инспекция е открила голям брой нарушавания, свързани с регистрацията на Политическа партия „ Възраждане “, а точно: Деклариране на погрешни данни за наличието на минимум 500 жители с изборни права на Учредителното заседание на партията; Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното заседание има данни за 86 лица, които са били отвън територията на страната, а са вписани като учредители; 108 от лицата, чиито имена попадат върху заявления като учредители (общо 580 броя), са декларирали, че подписите в описите не са техни. 87 лица са декларирали, че не са подписвали Декларация за самостоятелно участие по Закона за политическите партии; Други 120 лица са декларирали, че въобще не са участвали на Учредително заседание на Политическа партия „ Възраждане “; За две лица има попълнени заявления за самостоятелно участие, на които са положени и подписи като участници в Учредително заседание, извършено на 02.08.2014 година

От заверени препис-извлечения от актове за гибел е установено, че същите са умряли през м. юни 2014 година Въз основа на материалите от формираната кореспонденция в Софийски градски съд е направена и импортирана искова молба за формиране на дело. След насрочването му същото ще бъде обсъждано в намерено правосъдно съвещание с приканване на заинтригуваните страни, прецизират от прокуратурата.

В журналистическо следствие пък беше показано по какъв начин водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов се отмята от предизборното си заричане да се откаже от дотацията и по какъв начин за няколко години си купи първокласна къща и кола, а брачната половинка му – апартамент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР