Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5000

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е осъден да плати 5000
Коментари Харесай

Съдът отсече: Лидерът на Възраждане Костадинов е клеветник, трябва да плати 5 бона

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов е наказан да заплати 5000 лева обезщетение на репортера Васил Иванов, защото през май 2020 година е разгласил във Facebook профила си обидни и оскърбителен изказвания за него. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, за което оповестиха bird.bg и

Костадинов споделя за Иванов че е инсталирал " поръчков материал " и " прави това, което му кажат. Зависим от системата и от тези, които му заплащат да прави нереалистични и подвеждащи материали ". Костадинов споделя още, че Иванов се е навел пред властимащите и извършва политически поръчки.

Иванов съдеше Костадинов за 26 000 лева като непълен иск от 100 000 лева Решението на Софийския градски съд, постановено от арбитър Гергана Коюмджиева, през месец май не е дефинитивно и може да се нападна както от Иванов, по този начин и от Костадинов. Заради случая репортерът съдеше и партия " Възраждане " за 10 хиляди лева като непълен иск от 50 000 лева, само че съдът отхвърля тази част от желае.

След отхвърлените искове Иванов би трябвало да заплати за разходи 693 лева на Костадинов и още 1400 лева на " Възраждане ". Костадинов пък му дължи 825 лева

Костадинов взема Иванов на мушка, откакто той разкрива лъжата, че " Възраждане " не са имали законова опция да се откажат от партийната си дотация, което беше тяхно предизборно заричане. В репортажите си репортерът се занимава и с придобиването от Костадинов на вкусен парцел покрай морския бряг във Варна за 200 000 лева За партийната дотация имаше и прокурорско следствие, което обаче беше прекъснато през 2021 година с претекст, че закононарушение няма.

В исковата си молба Иванов споделя, че от 6 до 13 май 2020 година, откакто е излъчено негово изявление с Костадинов, е бил обект на клеветническа акция от страна на " Възраждане " и водача й. Това уязвило достойнството, достолепието и положителното му име, с които се употребява измежду околните си, сътрудниците и в обществото.

Пред Клуб Z Иванов разяснява през днешния ден, че 3 самостоятелни експертизи потвърждават единомислещо, че Костадинов лъже и че е манипулирал запис, в който известният проверяващ публицист явно приказва по адрес на трето лице, казвайки " при ГЕРБ-аджиите се наведЕ ". Партията разви огромна акция против Иванов, като пусна запис със същите думи, само че със надписи, в които написа: " при ГЕРБ-аджиите се наведОХ ".

Той изрази удовлетворение, че един измамник, който манипулира, си е понесъл следствията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР